Горубляне ще има изцяло обновена спортна база за тренировки на

...
Горубляне ще има изцяло обновена спортна база за тренировки на
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Децата на София ще тренират в обновената база в Горубляне

Горубляне ще има напълно актуализирана спортна база за тренировки на деца и младежи от цяла София. Това съобщи ръководителят на Софийския общински съвет Георги Георгиев , съобщи кореспондент на БГНЕС.

Доскоро стадионът в Горубляне пустееше, а местата за спорт в града не са задоволителни. Затова преди година Георги Георгиев дава обещание на дейните жители от Инициативния комитет от Горубляне, че това ще се промени. „ И удържахме на думата си “, добави ръководителят на СОС.

Оттогава до през днешния ден са осъществени всички процедури – разгласен е обществен конкурс и той е извоюван от Българска Асоциация по мини футбол. Съгласно решението на съвета, общината учредява безплатно и срочно право на градеж за период от 20 години върху стадиона с повърхност от над 18 000 кв. В подмяна Асоциацията се задължава да построи състезателен комплекс със застроена повърхност 7 776 кв.м. и да влага 1 200 000 лв..

„ Преди една година на среща с жителите на Горубляне дадох обещание, че ще възстановим стадиона. С решение на Общинския съвет предоставих на Българска асоциация мини футбол да влагат в обновяването му и построяването на 4 обособени стадиони за мини футбол, които са отделени с модулни загради, тъй че да може да се употребява и цялото игрище на общоприетия стадион. Наред с това ще бъдат построени и детска площадка, стрийт фитнес, възвръщаме също и пистата на стадиона с 4 коридора за лекоатлетите “, сподели ръководителят на СОС.

Най-важното е, че програмата на Общинския съвет дава изцяло гратис 20 часа седмично за прилагане на стадиона и на игрището от възпитаници и жители. „ Това е наш доста значим приоритет, по който работим през миналата една година “, съобщи Георгиев и акцентира, че това е следващият нов състезателен комплекс в София по програмата на Общинския съвет за партньорство със спортни клубове и федерации. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР