Горски Рамбо намери свой начин да отцепи територии в планината

...
Горски Рамбо намери свой начин да отцепи територии в планината
Коментари Харесай

Бракониер или защитник на планината? Горски Рамбо минира път...

Горски Рамбо откри собствен метод да отдели територии в планината над Храбрино. За случая " Марица " първа писа предишното лято. И до момента не е ясно дали става дума за нарушител, който не желае компания в местата, където ловува нелегално, или за локален Робин Худ, който пази природата от натрапниците в мощните джипове.

Мъжът залагаше самоделни клопки с пирони и заварени стоманени шипове по пътищата, с цел да лимитира достъпа на горска защита, хора и коли до ловното си поле. Според локалните бракониерът не е бил самичък, с него е имало най-малко още двама помагачи. Осакатени са били няколко крави, а съвсем всеки ден ловци и туристи се оплакват, че пукат гуми в региона на местността Карабунар.

Пред " Марица " Стилян Арабаджиев, който е член на ловната дружинка, извади шест пирона от гумите си. Той описа тогава, че злосторниците ги слагали върху двойни дъски, вкопани на 20-30 см в земята, тъй че да не се виждат и да поразяват и гумите на джиповете.

През ден Арабаджиев и хора от дружинката в Храбрино ходили на място, с цел да обезвреждат дъските с пирони.

" Измъкването им е доста мъчно, даже и с брадвичка. А щом ги махнем, те залагат нови ", описа тогава Арабаджиев. Той предизвести туристи и хора да не вървят по-нагоре от параклиса " Св. Спас " в местността Карабунар поради заплахата. Според Арабаджиев хората, които слагат самоделните клопки, са двама-трима души. Засичал ги е инцидентно в гората.

" Ходят когато и да е. Не мога обаче да ги разпозная, защото идват с мотори без номера, карат с каски и маски ", изясни мъжът. Според него това се прави от ловджии от други дружинки, които желаят да ловуват в непознатото ловно землище. Целта на поставените шипове е да ограничи достъпа на ловците от Храбрино и на хора, с цел да ловуват пришълците необезпокоявани на непозната територия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР