Горски пожар затвори за няколко часа автомагистралата от Италия към

...
Горски пожар затвори за няколко часа автомагистралата от Италия към
Коментари Харесай

Горски пожар затвори автомагистралата от Италия към Франция

Горски пожар затвори за няколко часа автомагистралата от Италия към Франция. Огнената буря лумна нощес на 30-тина километра от Генуа и бързо стигна до околните селища. Над 100 души към този момент са евакуирани. Пламъците заплашват и няколко курорта в региона.

 © БГНЕС
Вятър със скорост 100 км в час е разразил горските пожари. Те лумнали по хълмовете над Лигурско море. Пламъците погълнали крайните къщи на няколко селца.

Хората от най-застрашените селища бяха евакуирани и настанени в учебни заведения и публични здания. В региона са изпратени доста пожарни екипи, само че поради нестихващия вятър се образуват нови огнища.

В погасяването на пламъците се включиха хеликоптери и самолети.

Горските пожари не са необикновена буря за този регион на Италия, само че нормално лумват през лятото. Първите месеци на 2019 година обаче, донесоха суша в северните елементи на страната, за разлика от Южна Италия, в която имаше значителни снеговалежи и дъждове.

Районът, който е обзет от пожари, още се възвръща от мощната стихия, която го връхлетя през октомври предходната година. Тогава стихията изкорени дървета, срути електрически стълбове, отнесе коли и яхти.
 ​Огромни пожари бушуват в Северна Италия ​Огромни пожари бушуват в Северна Италия
Огромни пожари бушуват в Северна Италия край Торино и Генуа. В Генуа ветрове със скорост от 100 километра в час разпалват огъня, който обгръща бързо м...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР