Горната камара на германския парламент Бундесратът даде ход на частичната

...
Горната камара на германския парламент Бундесратът даде ход на частичната
Коментари Харесай

Германия одобрява частична легализация на канабиса от април

Горната камара на немския парламент Бундесратът даде ход на частичната заверка на канабиса.

Законът се поддържа от държавното управление и към този момент беше признат в Германия, само че можеше да бъде осуетен от Бундесрата, който се състои от делегати на държавните управления на 16-те немски провинции.

Някои представители в камарата спориха за отрицателните последствия от закона, а предлагането за изпращане на закона в Комисията по медиация заплашваше да забави използването на закона. Предложението обаче не получи задоволително гласове, което разчисти пътя за легализирането на канабиса на 1 април.

Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах още веднъж се застъпи за политиката, като съобщи, че предходният метод във връзка с опиатите се е провалил и това е довело до черен пазар.

Какво разрешава новият закон?

- На възрастните, навършили 18 години, ще бъде позволено да носят до 25 грама канабис за лична консумация.

- Публичната консумация ще бъде позволена, стига да не е наоколо до деца или до спортни уреди. Но ще бъде забранена в пешеходните зони сред 7 и 20 ч.

- На възрастните ще бъде разрешено да съхраняват до 50 грама от опиата вкъщи, както и да държат три растения за домашно развъждане.

- Специални клубове за канабис ще имат право да отглеждат и закупуват опиата в лимитирани количества от 1 юли 2024 г. Клубовете могат да имат до 500 членове.

- Канабисът ще остане неразрешен за малолетни лица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР