Горна Оряховица. В града се проведе тържествено изпращане на над

...
Горна Оряховица. В града се проведе тържествено изпращане на над
Коментари Харесай

Велико Търново: В Горна Оряховица се проведе тържествено изпращане на над 300 абитуриенти от училищата в общината

Горна Оряховица. В града се организира тържествено изпращане на над 300 зрелостници от учебните заведения в общината. Това оповестиха от пресцентъра на Община Горна Оряховица . Абитуриентите минаха по червен килим в центъра на града вечерта на 24 май. Жестът към младежите е от страна на Общината и цели да се почувстват същински звезди. Абитуриентите минаха по аления килим дружно със своите класни ръководители и учители. Нестандартен метод да дефилират бяха избрали зрелостниците от 12 А клас на ПГХТ „ Проф. доктор Асен Златаров “, които минаха по аления килим облечени с електрикови тениски, носейки българското знаме.
Дванадесетокласниците дефилираха в пространството сред читалище „ Напредък – 1869 ” и постройката на Общината. В края на аления килим, всеки един от зрелостниците получи свитък със особено обръщение от кмета инж. Добромир Добрев. „ Днес ти влизаш в света на възрастните и поемаш своята персонална отговорност. Предстоят ти разнообразни прекарвания. Ще бъдеш изправен пред алтернативи. Ще отваряш и затваряш порти. Животът е безкрайна палитра от цветове. Помни, че утрото е по-мъдро от вечерта! Бъди здрав и убеден в силите си! Обединявай воля и сила за положителни каузи ”, се споделя в посланието на инж. Добрев до зрелостниците.
Стотици родители, другари и близки се бяха събрали в центъра на Горна Оряховица, с цел да следят пъстрото дефиле и да пожелаят на своите деца сполучлив старт в живота. Празничните страсти с младежите и техните близки споделиха и националният представител инж. Клавдия Ганчева, кметът инж. Добромир Добрев, ръководителят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметовете Йорданка Кушева, Николай Георгиев и Деница Коева, шефът на Дирекция „ Образование, просвета, юношески действия и спорт, обществени действия и опазване на здравето, интернационалните връзки ” Румяна Матеева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР