Украинският земеделски министър Николай Солски е бил задържан, след като

...
Украинският земеделски министър Николай Солски е бил задържан, след като
Коментари Харесай

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

У краинският аграрни министър Николай Солски е бил арестуван, откакто е бил разгласен за формален обвинен в следствие за корупция на стойност няколко милиона $ , съобщи Агенция Франс Прес.

(*Видеото е архивно: )

Солски е упрекнат в нелегално завладяване на земя на стойност над 7 млн. $, когато е бил началник на огромна земеделска компания и член на Народното събрание.

Антикорупционният съд постанови той да бъде арестуван под стража до 24 юни, оповестиха от прокуратурата. Гаранцията е избрана на 1,9 млн. $.

По-рано тази седмица министърът предложи оставката си и даде обещание да сътрудничи на следствието.

На 26 април прокурорите оповестиха, че са повдигнали обвинявания и на още десетина души, обвинени в тази ситуация, в това число държавни чиновници.

Солски, който притежаваше редица аграрни предприятия, беше определен за народен представител в украинския парламент през 2019 година и беше назначен за министър на земеделието през март 2022 година

След нахлуването на Русия през февруари 2022 година в Украйна се появиха няколко случая на корупция, въпреки че те нормално засягаха чиновници на по-ниско равнище и бяха свързани с публични поръчки за армията.

Миналата година президентът Володимир Зеленски уволни министъра на защитата поради поредност от кавги с публични поръчки в армията.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР