Горивата по бензиностанциите в страната поевтиняха с близо 20 ст.

...
Горивата по бензиностанциите в страната поевтиняха с близо 20 ст.
Коментари Харесай

Цените на бензин и дизел паднаха до 4-месечно дъно, петролът също върви надолу

Горивата по бензиностанциите в страната поевтиняха с близо 20 ст. за литър за последните 3 месеца. Цените на бензина и дизела доближиха най-ниското си равнище от август насам, като само пропан-бутанът продължава да нараства.
Прочетете още
Към днешна дата междинната цена на всеобщия бензин А-95 в страната се намали до 2,67 лева за литър, демонстрират данни на профилирания уебсайт Fuelo. Дизелът поевтиня до междинна цена от 2,72 лева за литър, като през първата седмица на октомври родните бензиностанциите го продаваха за 2,90 лева за литър. Газта се търгува ве за 1,25 лева за литър, при цена от 1,20 при започване на октомври.

През септември бензинът доближи цена до 2,88 лева за литър и даже имаше прогнози, че може да премине границата от 3 лева за литър. Дизелът от своя страна скочи до 2,90 лева за литър при започване на октомври като цена се задържа съвсем месец, преди да стартира да се намалява.







Цените по бензиностанциите значително следват наклонността на международните пазара и спадът в цената на петрола рефлектира и върху крайния консуматор в България. В средата на седмицата петролът вид Брент поевтиня до 72,60 $ за барел, до момента в който през септември цената му надмина 94 $ за барел. Руският нефт, който употребяват в рафинерията в поевтиня до близо 56 $ за барел, в случай, че през септември беше поскъпнал до над 83 $.



Към момента област Пловдив заема пето място в класацията на Fuelo за най-евтино гориво като цените при бензин и дизел са приблизително с 3 ст. по-ниски от националните.

Най-евтино е горивото в Ямбол, следвано от областите Шумен, Велико Търново и Русе. Най-скъпите горива са в Смолян, като след тях се подреждат областите Кърджали, Разград и Плевен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР