Горещото ароматно кафе има милиони почитатели в цял свят. Кафето

...
Горещото ароматно кафе има милиони почитатели в цял свят. Кафето
Коментари Харесай

Как да приготвим перфектното кафе

Горещото ароматно кафе има милиони фенове в целия свят. Кафето има славата на напитка, която подарява жизненост и въодушевление. Но това е правилно единствено когато кафето е вярно приготвено.

Ако методите безгрижно към правенето на кафе, можете да развалите даже най-изискания и безценен вид от луксозните зърна. А и приготвеното по погрешен метод кафе няма потребните свойства на вълшебната напитка.

 Пиене на кафе

Най-популярните сортове кафе за робуста и арабика. Робустата има леко невъзпитан усет, мощен и стипчив. Съдържанието на кофеин в тези зърна може да надвиши три %.

Арабика има по-мек усет, с отчетливо изразен кисел привкус, а наличието на кофеин се колебае от половин до един и половина %.

За да сварите съвършено турско кафе, ви е належащо медно кафениче. За задачата преди да сложите кафето, би трябвало да изплакнете с гореща вода джезвето.

Сипете две чаени лъжички смляно кафе в джезвето и го залейте със 100 мл вряла вода по този начин, че неразтвореното кафе да не изплува на повърхността.

Започне ли по стените на джезвето да се надига пяна и мехурчета, би трябвало да намалите огъня, с цел да заври кафето доста постепенно. В момента на завирането на водата кафето стартира да се надига.

 Черно кафе

Кафето е сварено, когато пяната се е надигнала, само че не е почнала да се разпада. Идеалната пяна е тъмна, с огромни мехурчета. След като кафето се утаи, пяната става дребна и съвсем транспарантна.

За да се утаи кафето по-бързо, в него се прибавя една чаена лъжичка студена вода. Можете да приготвите кафе по другоземен метод.

За задачата прясносмлени зърна се заливат със студена вода в съответствие едно към две. Оставят се да престоят едно денонощие на мрачно място, прецежда се и отново се смесва със студена вода.

Можете да добавите в кафето си пикантни подправки, с цел да го извършите по-ароматно и екзотично – да вземем за пример индийско орехче и черен пипер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР