Горещ летен ден и жарко слънце - в това време

...
Горещ летен ден и жарко слънце - в това време
Коментари Харесай

Майсторлъкът при избора на зряла, сочна диня

Горещ летен ден и жарко слънце - в същото време да отхапеш от добре охладена любеница е нирвана.

Има хора, които могат да изкарат цяло лято на любеница и сирене и ги разбираме прелестно. Този плод е апетитен както като десерт, по този начин и в салати, смутита и даже на скара. Има единствено един проблем - постоянно избирането на хубава любеница си е чиста съветска рулетка, написа webcafe.bg.

Някои избират любеница, като почукват по нея, други - с пърпорене. Трети гадаят по други признаци.

Ето няколко метода, с които да разберем дали ще попаднем на сочна и сладка любеница:

Като огледаме деликатно цвета

Зрялата любеница има кондензиран, тъмнозелен цвят, който демонстрира, че плодът е събрал задоволително слънце и сладки сокове в себе си.

По-светлите райета би трябвало да са контрастно бледи и да не стоят прекомерно размазани. Добра концепция е да хванем динята в ръце, да я повдигнем и да я огледаме хубаво за недостатъци - спуквания на кората, натъртвания и пострадвания.

Освен това кората не би трябвало да е прекомерно лъскава, тъй като това е знак, че или плодът не е добре узрял, или е гладък с нещо, с цел да придобие " по-търговски " тип. Зрялата любеница има гладка и матова кора.

Като почукаме с кокалчетата на пръстите си

Този трик се употребява от мнозина, с цел да разпознаят дали е зрял плодът.

Звукът от почукването би трябвало да е невисок и леко ням - това значи, че в динята няма прекалено много вода и е по-узряла. Ако почукването звучи високо и кънтящо, значи плодът не е узрял изцяло.

Като плеснем (леко!) динята

Логиката е същата като при почукването - звукът може да издаде дали е сладка динята.

При леко пърпорене динята не трябва да " кънти " и да звучи кухо. Напротив, звукът би трябвало да е невисок и компактен, сходно на басов глас. Плодът не трябва да се удря мощно, тъй като това може да аргументи наблягане или пострадване в кората.

Съветът ни към мъжете е, в случай че не са сигурни, че могат деликатно да премерят силата си, да не избират тъкмо този способ за различаване на зряла любеница.

Като огледаме дали има два пръста разстояние сред светлите райета

Този съвет идва не от кого да е, а от Рий Дръмън, известна със своите кулинарни излъчвания.

Тя мери дали сред светлите линии на динята има два пръста разстояние и счита, че това е идеалният знак какъв брой зряла е динята. Ако дистанцията е по-малко, значи плодът не е узрял, а в случай че е доста по-голямо - презрял е.

Заедно с това Дръмън ни насочва да гледаме и тежестта на динята. Голямата на размери любеница, в случай че е добре узряла, е осезаемо тежка. При състояние, че плодът е огромен, само че лек, значи, че вътрешната му част най-вероятно няма да е сладка и сочна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР