Горене на плашило В Еквадор е прието в навечерието на

...
Горене на плашило В Еквадор е прието в навечерието на
Коментари Харесай

Необичайни новогодишни традиции по света

Горене на чучело

В Еквадор е признато в навечерието на Нова година всяко семейство да изгори чучело цялостно с хартия, както и фотоси, които съставляват неприятни мемоари. Според вековната традиция, това оказва помощ да се прогонят всички несгоди и неприятни неща, които са се случили пред последната година.

Счупени чинии

В Дания в навечерието на Нова година съществува традиция, съгласно която датчаните чупят неизползваните чинии, оставени пред вратата на дома им от близки и другари. Колкото повече чинии имате пред къщата си, толкоз повече шанс ще имате през Новата година.

Звън на 108 камбани

На Нова година в Япония отеква звъна на 108 камбани. Според будистката традиция, те ще прогонят човешките грехове и ще донесат шанс. Също по този начин се счита, че е на шанс да влезете в Новата година с усмивка или смях.

Носене на цветно долни дрехи

Съществува традиция в някои южноамерикански страни, като Бразилия, Боливия и Мексико, съгласно която цветът на бельото ви дефинира каква ще е годината ви. Ако желаете да намерите обич носете алено долни дрехи, за благосъстояние – жълто, а за спокойна година – бяло.

Кръгли неща

В навечерието на Новата година филипинците се обкръжават с кръгли предмети, като се счита, че те ще им донесат разцвет и благосъстояние през Новата година. Затова от монети до грозде, кръглите неща са в обилие, с цел да е изобилна и годината им.

Изхвърляне на мебелировка

В Италия има традиция да се изхвърлят остарели неща от обзавеждането на дома, като възглавници и одеяла. Всичко, което не носи наслада се изхвърля на открито, с цел да освободи място на новата година.

Изхвърляне на хартия през прозореца

Аржентинците надробяват остарели документи и хартии и ги изхвърлят през прозореца. Тези облаци хартия, напомнящи конфети, символизират оставянето на предишното зад тила им.

Разговор с животни

В Румъния фермерите прекарват Новата година в диалози с добитъка си. Смята се, че това е на шанс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР