Гордостта на Пловдив - река Марица, отдавна не прилича на

...
Гордостта на Пловдив - река Марица, отдавна не прилича на
Коментари Харесай

Пловдивски кмет показа Марица по негово време и сега. Намеква ли нещо? СНИМКИ

Гордостта на Пловдив - река Марица, от дълго време не наподобява на река. Жителка на кв. Филиповци преди много време изрече паметното: Тук е като в Жунгла, някаква Жунгла! Е, в случай че въпросната дама пристигна под тепетата, най-вероятно оная " жунгла " ще й се стори оазис спрямо пловдивската.

Заради непочистваното с години корито и цялостното безхаберие на локалната власт в този момент самата тя внезапно се сети какъв брой рискова и разрушителна може да стане реката, в случай че не се вземат незабавни ограничения. И разгласи отчасти бедствено състояние за Пловдив, аргументираща го с евентуални 6-метрови талази, опустошения и безводие.

И навръх тази база Общината пусна с необходимост непосредствено договаряне с компания ПИМК, които да поразчистят към основите на мостовете и обраслите с буйна растителност острови против скромните 1,5 млн. лв.. Разбира се, цялостното почистване на коритото в очертанията на града ще коства в пъти повече.

Вчера бдителни пловдивчани видяха в коритото на реката едно тракторче. И се запитаха - да не би почистването към този момент да е почнало?







В същото време кметът на Район " Северен " в Пловдив Стоян Алексиев, екс началник на ОП “Градини и паркове ”, косвено атакува настоящия директор на общинското дружество Веселин Козарев, показвайки фотоси по какъв начин е изглеждала река Марица през 2017 година - т.е. по " негово " време.

" Река Марица!!! Снимките съм ги правил 2017 година, когато бях шеф на Оперативна програма “Градини и паркове ” и крайбрежията и островите бяха окосени… ", написа той във Фейсбук:



Което провокира полемика в обществената мрежа, от която излиза наяве, че " Всичко е дали човек го може "...
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР