Гората на село Црънча вече не е за продан. Тя

...
Гората на село Црънча вече не е за продан. Тя
Коментари Харесай

Пеевски спаси от продажба гората в Црънча

Гората на село Црънча към този момент не е за обмен. Тя остава на селото, откакто бе избавена от дарението на депутата Делян Пеевски, дал безплатно на община Пазарджик 700 000 лева Това разгласи кметът на Пазарджик Тодор Попов на ексклузивен брифинг.

Вчера в селото имаше митинг на жителите против решението на общинарите да продадат 368 684 кв. м гора с скришен търг, съобщи thevoice.bg

С днешна дата гората остава на жителите на Црънча с помощта на подаяние на Делян Пеевски, от чието име шефът на компанията "Интръст " Александър Георгиев изпрати писмо до кмета на Пазарджик и до ръководителя на Общинския съвет. По волята на донора 350 000 от сумата се дават за парк на селото, който да носи името на Свети Георги, а останалата част - за пазарджишкия волейболен тим "Хебър ".

Местните в Црънча видяха провокация в днешния митинг по време на военните учения

Кметът на Пазарджик акцентира, че Пеевски е най-големият донор за района, с който е обвързван от доста години.

"Тази сума не е дребна и покрива постъпленията от тази земя. По-важно е отношението към жителите на Црънча, за което желая да благодаря, тъй като това е жест, който високо оценяваме. Поне аз не помня някой да е дал пари, с цел да не се извърши някаква продажба и да изиска тази благосъстоятелност да си остане за жителите на селото. По време на такива рецесии и екстрени обстановки си проличава кой кой е ", съобщи Тодор Попов.

"Единствено мога да кажа думи на признателност, аз смятам, че той няма да спре дотук. Защото той с изключение на друго е и най-големият донор на област Пазарджик във връзка с Ковид-19 ", разяснява Попов. Той посочи, че още при започване на седмицата ще се организира изключително съвещание на Обс, с което ще се анулира решението на общинските съветници за продажбата и "да приемем с признателност направеното подаяние. Тоест, въпросът завършва, гората си остава на Црънча, и си остава вечно там ", акцентира кметът на общината.

Той уточни, че в България има задоволително количество богати хора, само че сходни случаи не помни да е имало.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР