Горан Иванишевич вярва, че Новак Джокович е надхвърлил пределите на

...
Горан Иванишевич вярва, че Новак Джокович е надхвърлил пределите на
Коментари Харесай

Горан Иванишевич за Новак Джокович: Той е единствен по рода си

Горан Иванишевич има вяра, че Новак Джокович е надхвърлил рамките на тениса и към този момент е един от най-великите в историята на спорта като цяло. Сърбинът завоюва своята 24-та купа от шампионатите от Големия шлем, когато победи Даниил Медведев на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Хърватският треньор Иванишевич споделя, че борбеният дух и волята за победа на играещия под негово управление Джокович го вършат състезателен " талант ".

" Не мисля, че можете да работите върху това. Ти се раждаш талант. Той е уникален. Няма толкоз доста хора на този свят като него в спортно отношение. Това е едно от най-големите достижения в историята на спорта. Не приказваме единствено за тенис, а изцяло. Той е победител и е извънредно стимулиран. Имаше шанса да бъде противник на момчета като Рафа Надал и Роджър Федерер. Но той е роден победител. Когато му кажеш, че не може да направи нещо, тогава ще ти покаже, че може да го направи. Винаги се пробва да откри метод да завоюва, даже когато не се усеща добре ", съобщи пред медиите Иванишевич, който завоюва " Уимбълдън " през 2001 година.

Новак Джокович към този момент завоюва седем от последните 10 шампионата от Големия шлем, в които взе участие.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР