Google взема пример от Apple относно функцията за SOS. Google

...
Google взема пример от Apple относно функцията за SOS. Google
Коментари Харесай

Google и Garmin глобализират Satellite SOS и ограничават обхвата на Apple

Гугъл взема образец от Apple по отношение на функционалността за SOS. Гугъл наподобява се концентрира върху световната публика, като евентуално се сплотява с Garmin, добре известно име в GPS и сателитната връзка.

Информацията идва от консуматор на Twitter, Neïl Rahmouni, който видя някои промени в потребителския интерфейс на приложението Гугъл Messages.

Тези промени подсказват за включването на функционалности за сателитни известия и допускат присъединяване на Garmin. Потребителят обаче акцентира, че съдействието не е доказано, до момента в който Гугъл не направи публично известие.

Вероятно се питате за какво Garmin. За разлика от Satellite SOS на Apple, разполагаем единствено в няколко страни, сателитните услуги на Garmin обгръщат повече от 150 страни, покривайки всеки континент. Това може да даде преимущество на Гугъл в предлагането на незабавни услуги, които са колкото универсални, толкоз и животоспасяващи, правейки технологията в действителност налична.

Въпреки че Apple от дълго време вкара функционалността си за незабавен SOS, нейният обсег към момента е стеснен. Гугъл, когато евентуално сплоти напъните си с Garmin, може да запълни тази празнота и да разшири животоспасяващата технология до отдалечени региони на земното кълбо. И поради скорошното стартиране на Android 14 всички погледи са вперени в Гугъл, с цел да разкрие идващия си ход.

Това, което остава да забележим, е дали това съдействие ще бъде реалност и в случай че е по този начин, по какъв начин ще промени софтуерната картина във връзка с незабавните услуги. Сателитната SOS функционалност може евентуално да промени всичко, предлагайки на повече хора защитната мрежа, която заслужават.

Вече не става дума единствено за поддържане на връзка. Става въпрос за сигурност в международен мащаб.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР