Google разшири портфолиото си от виртуални 3D услуги. Компанията стартира

...
Google разшири портфолиото си от виртуални 3D услуги. Компанията стартира
Коментари Харесай

Google пусна хиляди безплатни 3D модели в платформата Poly


 1

Гугъл разшири портфолиото си от виртуални 3D услуги. Компанията започва нова платформа за 3D активи – Poly, която ще бъде разполагаем на VR и AR разработчиците. Платформата дава опция за разглеждане и евакуиране на хиляди 3D обекти и картини и е изцяло интегрирана с останалите принадлежности за визуализация на Гугъл като Tilt Brush и Blocks. Обектите са във формат OBJ и могат да бъдат изтеглени за необятен набор от приложения - от Cinema 4D и Maya до най-новия 3D програмен продукт на Adobe.

Вижте по какъв начин работи платформата във видеото на Гугъл:


Този ход на интернет колоса е ориентиран към развиването на 3D технологиите и дава достъп на разработчиците до голяма база данни - от роботи и сладоледени кофички до цели концепции за непознати светове и всевъзможни пейзажи.

Разбира се, от Гугъл са помислили и за творчеството на разработчиците, като са заложили опция за операция на изображенията. Ако сметнете, че роботът се нуждае от повече оръжия, можете да ги добавите без никакви проблеми. Ако желаете да вършиме промени в 3D изображение, просто заредете обекта в Tilt Brush или Blocks, реализирайте концепциите си, а Poly автоматизирано ще ги валидира и ще ги прикачи към истинския вид.

Платформата разрешава и непосредствено качване на OBJ файлове, а това я прави извънредно подобаваща за разработчици, които употребяват VR, Гугъл ARCore или новия ARKit на Apple.

Но не си мислете, че Poly е единствено за тях - всеки може да употребява платформата, с цел да се наслаждения на голямата сбирка от 3D обекти в мобилен или десктоп браузър. След като намерите нещо, което ви харесва, можете да създадете GIF и да го споделите или да го модифицирате в други VR приложения.

IDG News Servrice
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР