Additive Days – “Дни на 3D принтирането” е първото международно

...
Additive Days – “Дни на 3D принтирането” е първото международно
Коментари Харесай

За първи път София приема Балканска конференция за 3D принтиране

Additive Days – “Дни на 3D принтирането” е първото интернационално събитие в България, отдадено на 3D технологиите, цифровото произвеждане и тяхното приложение на Балканите и по света, проведено от B2N. Форумът, който има упоритостта да излезе отвън рамките на 3D принтирането като прийом за бързо прототипиране и дизайн и да показва разнородното приложение на технологиите в области като обучение, медицина, промишлен дизайн, автомобилостроене, авиация, просвета и изкуство, ще се организира от 3 до 6 октомври, като главната локация ще бъде София Тех Парк. Неговата съществена задача е да разкрие приложенията, които адитивното произвеждане има във всички сфери на човешкия живот - от принтирането на бижута и форми за сладки, през основаването на протези и инженерни прототипи, до използването му за създаване на самолетни турбини и цели здания.



Програма

В Международна конференция, с акцент Балканите, ще вземат участие водещи експерти, които ще показват технолигията и нейното все по-масово нахлуване в разнообразни човешки действия. Сред водещите презентатори в региона на инженеринга са Олег Уентин от Дженеръл Електрик Адитив (или GE Additive), Кимон Асфаридис от solidThinking, Милош Йованович от Formlabs, проф. Георги Тодоров, началник на лабораторията 3DCLab - „ Бързо прототипиране и 3Д креативност “ към София Тех Парк, Константин Рангелов от Dronamics и Мартин Тъпанков от Walltopia. Освен това, в границите на събитието ще можем да разберем повече за 3D биопринтерите и тяхната гражданска война в региона на медицината от българския стартъп Printivo и словенците от IRNAS, а параолимпиецът и лекоатлет Михаил Христов ще показа изработването на функционална протеза посредством 3D принтиране.

На тематика обучение ще приказват Роберто Вдович от FabLab Загреб, Стаматис Полидорас от Технически Университет в Атина, Орлин Давчев от УАСГ, един от спечелилите в Ultimaker Educational Challenge от предходната година, а тематиката архитектура и изкуство ще показват Волен Валентинов от VOOOD, Албена Баева, Лилиан Вандау и други специалисти от Европа и България.

Работилниците, които ще се проведат в границите на конференцията, са професионално насочени към денталната медицина – направа на тотални протези за 24 часа и планиране и разработване на хирургични водачи благодарение на 3D програмен продукт и 3D принтер; работилница за назад инженерство – сканиране на обект с Artec скенер и превръщането му в CAD модел с Geomagic Design X; детска работилница, отдадена на моделиране и принтиране на механизми от роботиката и други

Изложбите ще бъдат отдадени на технологията и модата, дизайна, архитектурата и археологията и промишлеността от Балканите и света. Демо пространствата ще покажат най-новото от технологията на най-хубавите производители на пазара сега.

Партньори на самодейността са София Тех Парк, Ultimaker, Formlabs, solidThinking, BigRep, Robo3D, MarkForged, Artec
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР