Google прокарва подводни кабели, за да даде интернет достъп на

...
Google прокарва подводни кабели, за да даде интернет достъп на
Коментари Харесай

Google прокарва подводен интернет кабел до тихоокеанските острови

Гугъл прокарва подводни кабели, с цел да даде интернет достъп на най-малко осем отдалечени страни в Тихия океан , оповестява " Ройтерс ". Това става според взаимна договорка сред Съединени американски щати и Австралия, която съгласно американски почитан източник би трябвало да бъде оповестена през днешния ден.

Сделката следва да разшири към този момент действителен търговски план на Гугъл в района до страните на Микронезия, Кирибати, Маршаловите острови, Папуа Нова Гвинея, Соломоновите острови, Източен Тимор, Тувалу и Вануату.

Предстои да бъде оповестена по време на формалното посещаване на австралийския министър председател Антъни Албанезе в Белия дом. Неоповестената до момента договорка включва вноски от двете държавни управления. Австралия ще даде 50 милиона $, а Вашингтон ще добави още 15 милиона $ , съгласно почитан чиновник на администрацията.
 Президентът на Източен Тимор: Военно съдействие с Китай не е обсъждано
Президентът на Източен Тимор: Военно съдействие с Китай не е обсъждано

Той добави, че Австралия и Индонезия могат да " спят умерено "

Малките и от време на време изолирани страни от Тихия океан се трансфораха в зона на натоварен фокус през последните години, като Китай и Съединените щати ги ухажват с развиване на инфраструктурата и военни партньорства.

Президентът Джо Байдън също упорства за владичество на Съединени американски щати в телекомуникационните услуги. Тоя вижда промишлеността като основен проблем за националната сигурност поради контрола, който тя дава върху осведомителните потоци по целия свят.

В момента Гугъл работи върху оптичен кабел, който свързва Тайван с Филипините и Съединените щати.

Като част от плана за тихоокеанските острови, Съединените щати ще работят със страните за резистентност на киберсигурността, като целят да им оказват помощ да архивират основна информация в световните облачни мрежи, съгласно служителя.
 Австралия и Филипините надграждат връзките си до стратегическо партньорство
Австралия и Филипините надграждат връзките си до стратегическо партньорство

Те се споразумяха да организират годишни срещи на министрите на защитата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР