Google обяви старта на Google News Showcase, платформа с новинарско

...
Google обяви старта на Google News Showcase, платформа с новинарско
Коментари Харесай

Google News Showcase вече и в България

Гугъл разгласи старта на Гугъл News Showcase , платформа с новинарско наличие, завършено в панели, което към този момент е дейна и в България. От през днешния ден панелите с вести от сътрудници в България започнаха да се популяризират в Гугъл News за Android, iOS и в мрежата, както и в Discover за iOS и Android.

В международен мащаб Гугъл има подписани контракти за News Showcase с над 2 500 издания и платформата действа към този момент 24 страни , измежду които Германия, Франция, Испания, Полша, Словакия, Ирландия, Португалия, Обединеното кралство, Съединени американски щати, Италия, Австрия. Последно тя бе пусната в Румъния и Словения.

Web Media Group - с News.bg, Money.bg и Webcafe - е сътрудник в Гугъл News Showcase и читателите ни могат да намират подбрана и със съответния автограф и щемпел от нас информация.

Сред медиите включени в Гугъл News Showcase в България са Investor Media Group, Mediapool, Offnews, DIR.bg, Economedia, 24 Chasa Group, Sportal Media Group, както и платформите на малките екрани Nova Broadcasting Group и BTV Media Group и на Българско национално радио.

Създаваното наличие за News Showcase дава една опция да бъде откроено значимото, тествано и значимо наличие за читателите, които да бъдат ориентирани и към цялостните публикации на уебсайтовете на новинарските издания. А стартирането на News Showcase в страната е най-новият и следващ образец за уговорката на Гугъл към публицистиката и партньорството с медиите, ориентирани към битка с дезинформацията, развиване на бизнес моделите и поощряване на нововъведенията

Издателите на News Showcase могат да изберат да прибавят функционалност, при която Гугъл заплаща за достъпа на читателите до лимитирано количество от тяхното платено наличие. Това обезпечава на читателите достъп до повече публикации на обещано издание, в сравнение с биха могли да видят другояче, като ги предизвиква да научат повече за изданието - и вероятно да се абонират.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР