Google налива доста средства в бизнеса си с облачните услуги,

...
Google налива доста средства в бизнеса си с облачните услуги,
Коментари Харесай

Oблачните услуги на Google за първи път отчетоха печалба

Google налива много средства в бизнеса си с облачните услуги, с цел да се конкурира с Amazon и Microsoft. Тези солидни вложения най-сетне донесоха облага. Oблачният бизнес на Гугъл е на облага за първи път от трите години, през които регистрира оперативни индикатори за подразделението.

Сегментът генерира 191 милиона $ оперативни доходи, съгласно доклада за приходите на Alphabet. През тримесечието на предходната година звеното регистрира загуба от 706 милиона $ при доходи от 5,82 милиарда $.
 Заплатата на шефа на Гугъл надвиши 200 милиона $ през 2022 година
Заплатата на шефа на Гугъл надвиши 200 милиона $ през 2022 година

Това излиза наяве от нов отчет

Облачните услуги на компанията включват Гугъл Cloud Platform, която предлага облачна инфраструктура и услуги, които фирмите могат да употребяват за създаване на свои приложения, както и Гугъл Workspace.

Те са донесли 10% от общите доходи на Alphabet. Сред клиентите на " облака " са Deutsche Bank, PayPal и UPS.

Лидерът в облачните услуги Amazon Web Services разпространява този сегмент от пазара в средата на 2000 години и е печеливша през всяко всяко едно тримесечие от 2014 година насам.

Microsoft, вторият по величина, не регистрира данни за рентабилността на своето звено Azure.

Alphabet стартира да разкрива приходите от " облака " през 2020 година, а на идната година стартира да дава информация за мащаба на своите оперативни загуби.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР