Google грейна с българския трикольор. Световната търсачка почете националния празник

...
Google грейна с българския трикольор. Световната търсачка почете националния празник
Коментари Харесай

3 МАРТ! Google грейна с трикольора

Google блестна с българския трибагреник. Световната търсачка уважи националния празник на България. При отварянето й през днешния ден се появява разветият български байрак

Днес честваме 143 години свободна България. За първи път Трети март се празнува през 1880 година – две години след Освобождението – като Ден на възшествието на престола на император Александър Втори. От 1888 празникът стартира да се празнува като Ден на Освобождението на България от османско владичество. Еднократно като народен празник денят е маркиран през 1978 година във връзка на 100-годишнината от Освобождението. Десет години по-късно, през 1988, той става формален празник, а през 1990 година, когато в България започнаха измененията, с решение на Великото национално заседание, датата бе оповестена за народен празник на страната.

На този ден хиляди българи изричат историческия връх Шипка, с цел да отдадат респект на героите. Пред паметниците на свободата в цялата страна българите слагат венци и цветя, с цел да се преклонят пред подвига на починалите за освобождението на България съветски, финландски, румънски и украински офицери и бойци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР