Google е злоупотребила с господстващото положение на своята операционна система

...
Google е злоупотребила с господстващото положение на своята операционна система
Коментари Харесай

Индия обвини Google в злоупотреба с господстващо положение

Google е злоупотребила с господстващото състояние на своята операционна система Android в Индия, употребявайки своя „ голям финансов мускул “, с цел да нанесе вреди на конкуренцията нелегално. Това е заключението от отчет на антитръстовия орган в страната след двугодишно следствие, съобщи „ Ройтерс “.

Гугъл е понижила „ способността и тласъка на производителите на устройства да създават и продават устройства, опериращи с различни версии на Android “, написа в документи на Комисията за конкуренция на Индия (CCI). Американският софтуерен колос на собствен ред сподели, че чака с неспокойствие да работи с управляващите, с цел да „ показва по какъв начин Android е довел до по-голяма конкуренция и нововъведения вместо по-малко “.

Висши чиновници на CCI ще прегледат отчета и ще дадат на Гугъл нов късмет да се отбрани, преди да се произнесат финално. Може да се стигне и до наказания съгласно източници, осведомени със случая. Компанията ще може да апелира.

Разкритията са най-новите от сагата в Индия, където се организират няколко паралелни следствия на Гугъл, в това число такова, обвързвано с пазара на смарт телевизия. Дейността на компанията се проверява и в Европа. Тази седмица антитръстовият регулатор на Южна Корея санкции Гугъл със 180 млн. $ поради блокиране на персонализирани версии на Android.

В отчета се споделя още, че в границите на следствието от софтуерния колос са изпратили 24 отговора, с които се пазят и оспорват изказванието, че са нанасяли вреди на конкуренцията.

Системата Android задвижва 98% от всичките 520 млн. смарт телефона в Индия по данни на Counterpoint Research. Миналата година Гугъл даде обещание да влага 10 милиарда $ в азиатската страна в границите на от пет до седем години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР