Goodyear Tire & Rubber Company представи концептуална гума, която се

...
Goodyear Tire & Rubber Company представи концептуална гума, която се
Коментари Харесай

Goodyear с 90 процента устойчива концептуална гума

Goodyear Tire & Rubber Company показа концептуална гума, която се състои от 90 % резистентен материал. В съпоставяне с еталонната гума, направена от стандартни материали, тя има по-ниско противодействие при търкаляне. Това разрешава по-нисък разход на гориво и по този метод понижаване на излъчванията на CO2. Демонстрационната гума е минала всички използвани държавни проби, както и вътрешните проби на Goodyear.

„ Ние продължаваме да реализираме прогрес към нашата цел да представим първата в промишлеността гума от 100 % резистентен материал до 2030 година “ - сподели Крис Хелсел, старши вицепрезидент, световни интервенции и основен софтуерен шеф - „ Изминалата година беше решаваща за постигането на тази цел. Проучихме нови технологии и открихме благоприятни условия за по-нататъшно съдействие за произвеждане на гума, направена от 90 % резистентен материал. Тази година към този момент ще произвеждаме гума с до 70 % наличие на резистентен материал. "

Концептуалната гума, показана в този момент, се състои от 90 % устойчиви материали и съдържа 17 устойчиви съставки в дванадесет разнообразни съставния елемент. Саждите, които се включват в гумите за удължение на живота им, обичайно се създават посредством изгаряне на разнообразни типове петролни артикули.

Концептуалната гума на Goodyear се състои от четири разнообразни типа сажди, създадени от метан, въглероден двуокис, растително масло и изходни първични материали за пиролизно масло от гуми. Тези технологии за сажди са ориентирани към понижени въглеродни излъчвания, кръгова стопанска система и потребление на въглерод на биооснова, като в същото време обезпечават нужната продуктивност на гумите.

Използването на соево масло в концептуалната гума пък оказва помощ да се резервира гъвкавостта на гумената примес при температурни промени. Соевото масло е запас на биологична основа, който оказва помощ за понижаване на използването на артикули на петролна основа. Докато съвсем 100 % от соевия протеин се употребява в приложения за храни и фуражи, забележителен остатък от масло остава и е наличен за потребление в промишлени приложения.

Силициевият двуокис е съставна част, която постоянно се употребява в гумите за възстановяване на сцеплението и спестовност на гориво. Концептуалната гума съдържа първокачествен силициев двуокис, изработен от боклуци от оризови люспи (RHA силициев двуокис), непряк артикул от обработката на ориз, който постоянно се озовава в сметищата.

Полиестерът в гумата пък се рециклира от пластмасови бутилки за еднократна приложимост посредством делене на полиестера в съществени химикали и превръщането му в конструиран полиестер, който се употребява във въжетата за гуми. Смолите се употребяват за възстановяване на сцеплението на гумите. В концептуалната гума обичайните смоли на петролна основа са сменени с естествени борови смоли.

Теловете и стоманените кабели укрепват структурата на радиалната гума. Концептуалната гума употребява високо рециклирана стомана, създадена посредством процеса на електродъгова пещ (EAF). Чрез потреблението на процеса EAF може да се създава стомана с понижена консумация на сила и по-голям дял рециклиран материал. Процесът EAF има капацитет за по-ниски излъчвания на парникови газове в съпоставяне със стоманата, създадена с доменна пещ.

Преминаването към устойчиви материали към този момент е явно в някои от настоящите продуктови линии на Goodyear. Осем продуктови линии и някои спортни гуми към този момент съдържат соево масло. Освен това Goodyear е нараснала повече от два пъти използването на RHA силициев двуокис в своите продуктови линии от 2018 година насам. С представянето на гума с до 70 % наличие на резистентен материал, Goodyear към този момент показва съответен ангажимент към развиването на устойчива подвижност с новаторски решения.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР