Гонещите класиране в евротурнирите Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Мьонхенгладбах) завършиха

...
Гонещите класиране в евротурнирите Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Мьонхенгладбах) завършиха
Коментари Харесай

Борусия пропусна да накаже изморения Айнтрахт

Гонещите класиране в евротурнирите Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Мьонхенгладбах) приключиха при 1:1 в среща от 22-ия кръг на Бундеслигата. С тази точка гостите се утвърдиха на трета позиция, само че след този уикенд вечер изостават на 5 пункта от втория Байерн (Мюнхен). “Орлите” пък отново са шести.

Борусия беше надалеч по-добрият тим, само че куп пропуски ги накара да се борят даже за равенството. През първото полувреме “жребчетата” изпуснаха три доста положителни положения посредством Ларс Щиндъл, Торган Азар и Денис Закария. Закария не съумя да преодолее Кевин Трап в обстановка едно на едно с него.

И тъкмо секунди преди почивката Айнтрахт съумя изненадващо да поведе след гол на Дани да Коща, който се възползва от рикошет.

This moment seemingly came out of nowhere

Maybe there's another moment like that incoming? #SGEBMG pic.twitter.com/gDJHYNaWDl
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) February 17, 2019
Мьонхенгладбах натисна още повече след антракта, което даде късмет на домакините да контраатакуват. В такава обстановка в 75-ата минута Анте Ребич се оказа самичък в наказателното поле на Борусия, само че не уцели вратата.

Логиката спечелва в 82-ата минута, когато Закария се реваншира за пропуща си от първата част и прониза вратаря на Айнтрахт за 1:1.

Goal face #DieFohlen #SGEBMG 1-1 pic.twitter.com/ksd8413apO
— Gladbach (@borussia_en) February 17, 2019
Умората в редиците на Айнтрайт си личеше, откакто единствено преди дни тимът имаше мач в Украйна против Шахтьор (Донецк). По тази причина отмора получи нашумелият Лука Йович, който през днешния ден влезе единствено за последните няколко минути.

В добавеното време Борусия се размина с надвит гол, откакто Йосип Дръмич не откри рамката от доста преференциална обстановка. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 22 кръг, неделя 17 февруари  Айнтрахт Франкфурт 1:1краен резулат  Борусия Мьонхенгладбах
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР