Голямото съперничество между Рафаел Надал и Новак Джокович ще бъде

...
Голямото съперничество между Рафаел Надал и Новак Джокович ще бъде
Коментари Харесай

Джокович си уреди първа среща с Надал за 2018 г. след зрелищен обрат срещу Нишикори

Голямото съревнование сред Рафаел Надал и Новак Джокович ще бъде възобновено след едногодишно спиране. В събота 31-годишният испанец и 30-годишния сърбин ще се изправят един против различен в полуфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Рим.

Джокович стигна до финалната четворка след страховит поврат против Кей Нишикори. Четирикратният първенец в Рим преодоля призрачен първи сет и завоюва с 2:6, 6:1, 6:3 след здрава борба, траяла 2 часа и 21 минути.

Джокович позволи пробив още в първия гейм на мача. Нишикори доминираше от дъното на корта, пращаше по-дълбоко ударите си и караше противника да бърка по-често. В същото време японецът съвсем не допускаше непредизвикани неточности и небрежно осъществя втори пробив, който съумя да затвърди за 5:1.

В осмия гейм, когато Нишикори сервираше за спечелването на първия сет, Джокович стигна до първата си точка за пробив в мача. 28-годишният японец обаче не позволи съмнения, отрази опцията за сърбина и затвори първата част.

Нишикори имаше късмет да стартира с пробив и втория сет. Джокович обаче се измъкна от сложната обстановка и това се оказа преломен миг. Носителят на 12 трофеи от Големия шлем проби в идващия гейм, избави точка за рибрейк, с цел да затвърди преимуществото си, след което още веднъж завоюва подаването на противника - 4:0.

Японецът върна единия пробив, само че по-късно още веднъж се пропука на собствен сервис. Джокович поведе с 5:1, след което не пропусна шанса да сервира за спечелването на сета.

No no no no nooooooooooo!

Can you believe it? #ibi18pic.twitter.com/WF5Qu4IL8D
— Tennis TV (@TennisTV) 18 май 2018 година

Решаващата трета част предложи изключителна борба с маратонски геймове, изтощителни разигравания и доста страсти.

Джокович нанесе първия удар с пробив за 2:1, само че японецът отговори с доста нападателна игра и незабавно върна пробива.

Последва медицински таймаут за сърбина, който се прибра в съблекалнята за към пет минути. След подновяването на играта Джокович трябваше да избавя точка за пробив. С доста старания той съумя да измъкне сервис гейма си за 3:3, след което осъществя основен пробив за 4:3 в следващия трагичен гейм.

Четирикратният първенец в Рим трябваше да се бори крепко, с цел да затвърди пробива, само че го направи и това дефинитивно пречупи Нишикори. Японецът позволи поредност от неточности, сервирайки за оставане в мача при 3:5 и позволи нов пробив, който постави точка на разногласието.

Джокович записа 13-а победа в 15-ия си дуел с Нишикори. Сърбинът се класира за първия си полуфинал от лятото на 2017 година, когато завоюва шампионата на трева в Ийстборн.

Джокович прави най-силния си шампионат, откогато при започване на годината се завърна на корта след половин година неявяване поради интервенция на лакътя. Той ще преследва пети следващ край в Рим, като за задачата би трябвало да запише 27-а победа в 51-ия си мач с Надал.

Двамата не са се срещали от полуфиналите на мастърса в Мадрид през 2017 година, когато испанецът завоюва безапелационно с 6:2, 6:4. Преди това Джокович имаше серия от седем следващи победи против Надал.

По-рано през днешния ден международният №2, който преследва осма купа в Рим, също трябваше да прави поврат, с цел да стигне до полуфиналите. Испанецът победи Фабио Фонини от Италия с 4:6, 6:1, 6:2 и за десети път от 14 участия ще е част от финалната четворка в италианската столица.

В другия полуфинал Марин Чилич, който от понеделник ще измести Григор Димитров от четвъртото място в света, чака спечелилия от мача сред миналогодишния първенец Александър Зверев и Давид Гофен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР