Голямото общоградско чистене на Пловдив стартира тази сутрин, като кметът

...
Голямото общоградско чистене на Пловдив стартира тази сутрин, като кметът
Коментари Харесай

Започна голямото чистене на Пловдив, Зико също запретна ръкави

Голямото общоградско почистване на Пловдив започва тази заран, като кметът Здравко Димитров бе край Гребната база, където се включи в самодейността.

„ Призовахме пловдивчани да си почистим града и да го запазим допустимо по-дълго време чист. Длъжни сме да го създадем, знаете природата не търпи вакуум, където е мръсно, тя го връща и към нас”, сподели кметът. Той добави, че пловдивчани са виновни, като е сигурен, че ще се засилват, а и изиска по-късно да се резервира оптимално по-дълго време чист.

Кметът счита, че като цяло градът е чист.

„ И съгласно мен, и съгласно туристи – градът е чист. Идват доста хора, на 4-от място сме като туристическа дестинация в света, само че постоянно може по-добре”, съобщи Зико. Той сподели, че ще се включи в почистването, колкото му разрешат силите.

„ Това нашата къща, тук отглеждаме децата си, ние самите живеем в този град. Не ни е безразлично какъв въздух дишаме, каква вода пием, по какъв начин е към блоковете”, сподели кметът.

Според градоначалника най-мръсно е в Столипиново и поречието на река Марица с регион „ Източен”, където трябват по-сериозни ограничения по разчистване.

















Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР