Голямото международно състезание по фрирайд 3* Freeride World Tour Qualifier,

...
Голямото международно състезание по фрирайд 3* Freeride World Tour Qualifier,
Коментари Харесай

Екстремни преживявания! Голямо международно състезание започва в Банско


Голямото интернационално съревнование по фрирайд 3* Freeride World Tour Qualifier, квалификационен кръг от международните серии на Freeride World Tour, ще се организира на 18 март в Банско. Това оповестиха от организационния комитет на надпреварата по рискови ски и сноуборд.
Стартовата височина е 2746 м от самия връх Тодорка, а денивелацията/вертикално втурване е 350-400 м. Дължината на втурване е 800-1000 м, наклонът - 30' - 55'. Надпреварата ще е в 4 категории: ски и сноуборд ( мъже и жени).
Преди година Банско още веднъж одобри надпреварата от този сан, провело се при отлични условия, което докара до доста позитивни мнения от състезатели, представителите на Freeride World Tour и публиката.
Участие в най-значимата демонстрация от този сан в България за годината са удостоверили 78 спортисти от 20 народи.
След големия триумф и страхотна атмосфера, която бе основана през 2022 година, още веднъж ще бъде построена най-високата Фен зона, правена в България, директно до горна станция на лифтовете “Плато ” и “Бъндерица 2 ” на 2550 м надморска височина. От почитател зоната се открива съвършена панорама върху целия скат, по който ще се спускат спортистите. Не на последно място, около плана още веднъж се обръща внимание на тематиката за сигурността при тези спортове и на всичко, които практикуващите този спорт би трябвало да знаят, с цел да минимализират опцията от произшествия, споделя маркетинг мениджъра на надпреварата Ивайло Цветков.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР