Голямо обещание даде новият МВР-шеф на родители, загубили децата си

...
Голямо обещание даде новият МВР-шеф на родители, загубили децата си
Коментари Харесай

Новият МВР-шеф даде голямо обещание на почернени родители

Голямо заричане даде новият МВР-шеф на родители, изгубили децата си в произшествия. Почернените майки и татковци се срещнаха през днешния ден с Калин Стоянов.

Ще бъдат преразгледани двайсет и пет каузи по случаи на починали в произшествия деца, споделиха пред публицисти опечалените родители.
-->
Предстои последваща среща, на която би трябвало да участват представители на парламентарни групи, на прокуратурата, на КАТ и други институции, от които зависят законови промени, сподели Петя Иванова, майка на починало дете.

По думите ѝ делата ще бъдат прегледани доста деликатно, защото има „ потресаващи “ случаи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Настояваме да се криминализира отводът от тестване за алкохол и опиати, единомислещи са родителите. Когато има ликвидиране вследствие на шофиране с превишена скорост, да не се квалифицира като ликвидиране по несъобразителност, упорстват още родителите.

Делата да се гледат по бърза процедура, тъй като някои не престават с години, сподели още Иванова.

Родителите приканиха институциите отговорно да си правят работата, да работят дружно, с цел да се опазят децата.

Стоянов е безапелационен, че битката с войната по пътищата сега е приоритет освен за Министерство на вътрешните работи, само че и за цялото държавно управление. Той уточни, че Министерство на вътрешните работи е показало комплекс от ограничения, свързани с сигурността на придвижването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР