Голямо количество контрабандни златни монети са задържани на ГКПП "Капитан

...
Голямо количество контрабандни златни монети са задържани на ГКПП "Капитан
Коментари Харесай

Задържаха голямо количество контрабандни златни монети на Капитан Андреево

Голямо количество контрабандни златни монети са арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ", оповестиха от Агенция "Митници ". Осуетената пратка е съдържала 312 монети от 22-каратово злато с общо тегло 2,184 кг.

Те са били открити в лек автомобил, влизащ в страната ни от Турция. В него пътувало семейство - мъж, жена и техният наследник, английски жители с турски генезис. Те декларирали, че не придвижват артикули или валутни полезности за обявление.

Превозното средство е било селектирано за щателна митническа инспекция, при която в чекмедже под една от предните седалки са били открити монети от жълт метал. Според направената от експерт експертиза цената им е 140 278 лв.. Контрабандните златни монети са били конфискувани и подлежат на лишаване в интерес на страната, а по случая е било формирано досъдебно произвеждане.

При други два случая по-рано митническите чиновници на пункта с Турция разкрили общо още 1,714 кг златни монети и украшения. При единия от тях в персонални движимости в лек автомобил са открити 40 златни монети, златни гривни и огърлици с тегло 370 грама.

При втория случай са били открити 1,344 кг използвани златни произведения с друга бижутерска проба, укрити още веднъж в куфар с персонален багаж - на водача на лек автомобил, пътувал от Турция през България за Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР