Голямо количество фалшиви стоки са задържани през последните седмици на

...
Голямо количество фалшиви стоки са задържани през последните седмици на
Коментари Харесай

Задържаха голямо количество фалшиви стоки на Капитан Андреево, Кулата и Дунав мост - Русе

Голямо количество подправени артикули са арестувани през последните седмици на Капитан Андреево, Кулата и Дунав мост - Русе.

Само за две седмици през януари митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали близо 55 000 продукта, по-голяма част от които текстилни произведения, чанти, обувки и парфюми със знаци на регистрирани търговски марки.

В началото на месеца, при две инспекции на товарни коли, влизащи в страната от Турция са открити 27 536 продукта с логата на световноизвестни марки. Стоките са конфискувани заради подозрения, че са нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.

При един от случаите на 04.01.2023 година, към 23.30 часа, на пункта идва товарен автомобил с румънска регистрация. Шофьорът – български жител, показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната групажна стока от Турция за Чехия. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват, че в 120 колета се съдържат артикули, които носят емблеми на международни търговски марки. Открити са 12 939 продукта, по-голяма част от тях текстилни произведения, както и 492 чанти и 163 чифта обувки.

В същия ден, няколко часа по-рано, в различен товарен автомобил с румънска регистрация са открити 14 597 продукта, по-голяма част от които текстилни изделия- мъжко и дамско долни дрехи, тениски, блузи с логата на над 10 марки. Камионът, ръководен от български жител е превозвал стоката от Турция за Чехия.

В осъществяване на Европейския правилник 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност стоките са арестувани и за случаите ще бъдат известени притежателите на комерсиалните марки.

Митнически чиновници задържаха 14 050 текстилни произведения, обувки и чанти с обозначения на регистрирани световноизвестни търговски марки, при инспекция на товарен автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата .

На 10.01.2023 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, митнически чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница София селектират за инспекция товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от турски жител. Според показаните от лидера митнически документи, той е превозвал групажна стока под режим „ пренос “ за Нидерландия.

При осъществената щателна инспекция, митническите инспектори откриват измежду транспортираните пратки в товара 38 колета, съдържащи общо 14 050 артикули с лога на предпазени марки. Сред тях спортни комплекти, блузи, панталони, шапки, шалове, обувки и дамски чанти с обозначения Nike, Gucci, Armani, Guess, Prada, Dior, Chanel, Boss и други. Стоките са арестувани в осъществяване на Регламент (ЕС) №608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат известени притежателите на съответните търговски марки.

52 992 шампоана с лого на предпазена световноизвестна комерсиална марка задържаха митническите чиновници на Търговско дружество Митница Русе в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост.

На 11.01.2023 година митническите чиновници стопират за инспекция товарна комбинация с влекач и полуремарке, пътуваща от Турция за Нидерландия. Водачът е показал документи за транспортираната стока - шампоани. При осъществената щателна митническа инспекция се открива, че в товарното помещение има 32 палета с общо 52 992 шампоана, които носят лого на предпазена комерсиална марка.

Стоката е арестувана заради подозрение, че се транспортира в нарушаване на Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност.

За случая е известен представител на комерсиалната марка, който е удостоверил, че стоката е подправена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР