Голямата ретроспективна изложба Необозримо за Кольо К. на един от

...
Голямата ретроспективна изложба Необозримо за Кольо К. на един от
Коментари Харесай

Необозримият Кольо Карамфилов с голяма изложба в Пловдив

Голямата ретроспективна галерия " Необозримо за Кольо К. " на един от най-големите пловдивски създатели, който умря през 2014 година на 50-годишна възраст, ще бъде открита през днешния ден от 18.00 часа в Градската художествена изложба в Пловдив, оповестяват от галерията.

До края на януари на двата етажа в залите за краткотрайни експозиции на ул. " Княз Александър I " №15 ще бъдат показани творби от разнообразни интервали на Кольо Карамфилов, предоставени за изложбата от галеристи, частни колекционери и другари. Към експозицията ще бъдат показани филми за и с присъединяване на художника.

Карамфилов работи в разнородни жанрове на образното изкуство - графика, живопис, статуя, пърформанс, съоръжения, снимка. Изявява се и като режисьор и сценарист.

На 28 януари от 17.00 часа в галерията ще бъде показан двуезичен азбучник, квалифициран за изложбата.

Според изкуствоведа проф. Галина Лардева Кольо Карамфилов е един от дребното български създатели с блестящо изразен районен и в същото време народен образ и значителност, предава dnevnik.bg. " Специфичното му място в художествените процеси от последните десетилетия у нас се дефинира от пресичането сред умишлено определената автостилизация на актьора като " художник на личния си живот " и разполагането на творчеството като територия, която единствена е в положение както да изрази, по този начин и да резервира самостоятелната сензитивност на създателя ", споделя тя.

Проектът се реализира от фондация " Култура и актуалност " в партньорство с изложба U.P.A.R.K. и е част от формалната стратегия на Европейска столица на културата – Пловдив 2019.

фотоси: Стоян Илиев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР