Голямата награда на публиката на 40-ото издание на конкурса Бургас

...
Голямата награда на публиката на 40-ото издание на конкурса Бургас
Коментари Харесай

Песен на Хайгашод Агасян с наградата на публиката

Голямата премия на публиката на 40-ото издание на състезанието " Бургас и морето " спечели  песента по музика на Хайгашод Агасян " Бургаско море ". Текстът е на айтоската поетеса Татяна Йотова, а аранжиментът - на ветерана в състезанието Светослав Лобошки. Сърцатото осъществяване на сцената бе на дуета Сони и Нани. Пред БНР Бургас Хайгашод Агасян разяснява: " Имаше качествени реализатори, както постоянно, това е конкурс за шлагерна ария и считам, че нашата е тъкмо такава. Щастлив съм, тъй като годината е юбилейна и за мен. " Наградата не тежи, в противен случай дава ти криле, добави Татяна Йотова. Двамата се познават от 30 години, а песента отлежава цели 7, с цел да стигне до сцената на " Бургас и морето ". Композиторът я предлага на дуета Атанаска Тенева и Сонай Юсеин, които познава от различен конкурс. На " Бургаско море " журито отсъди трето място. 
Песента " Само момент " на Костадин Бекирски сграбчи премията на журито. Бекирски е създател на текста и музиката, а това е първото му присъединяване в състезанието. На второ място бе класирана " И ангелите плачат " на Светослав Лобошки по текст на Иван Тенев в осъществяване на младата Мария Гогушева. 
В журито тази година бяха певиците Йорданка Христова и Росица Кирилова, композиторът Ефтим Чакъров, поетесата Ники Комедвенска, шефът на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев, проф. доктор Адриан Георгиев от СУ и миналогодишният победител в състезанието Деян Вълев-Дишо. 
Наградата на в. " Черноморски фар " за текст на ария бе присъдена още веднъж на Татяна Йотова за " Бургаско море ". Отличието на фондация " Благотворителност и състрадание " на името на бургаския бард и музикант Пламен Ставрев за млад реализатор бе присъдено на бургазлията Владо Димов, който показа песента по музика на Васил Петров и текст на Найден Вълчев " Среднощен дъжд ". 
Призът на филиала в Бургас на Софийския университет - продуциране на звукозапис на нова ария, отиде при Александра Бачева. Онлайн премията на публиката е за " Дом за две звезди " - музика и аранжимент Светослав Лобошки, осъществяване Кристина Кирилова. Водещи на състезанието бяха актрисата Здрава Каменова и щерка й. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР