Голямата надежда на България за олимпийско злато във вдигането на

...
Голямата надежда на България за олимпийско злато във вдигането на
Коментари Харесай

Карлос Насар: Концентриран съм върху спорта, а не върху интригите

Голямата вяра на България за олимпийско злато във повдигането на тежести Карлос Насар съобщи, че е изцяло подготвен за започващото след броени дни европейско състезание в София, само че неговата огромна цел си остава златото в Париж това лято.

19-годишният Насар, който се състезава в категория до 89 кг, сложи международен връх в изтласкването през декември предходната година на Световната купа в Доха, Катар. Тогава той записа достижение от 223 кг, което беше впечатляващо поради скъсването на ахилеса, което претърпя броени месеци преди този момент. Българският щангист се похвали, че на подготовка е достигал и до 233 кг, само че не има вяра, че ще му се постанова да доближава до сходна тежест нито на идното европейско, нито на Олимпийските игри по-късно.

" Подготовката върви ослепително. Надявам се след броени седмици да имаме нов европейски първенец и най-много се целим в Олимпиадата. Това не е загадка за никого. Не стопираме да се трудим с моя персонален треньор Павел Христов и с треньора ми в националния тим Пламен Братойчев. Затова и съумяваме ", сподели Насар, който получи премията за " Спортист на месеца " за трети път в кариерата си.

" В момеnта Карлос тренира въз основата на НСА. С Пламен Братойчев работят в националния тим. Надявам се Карлос да реализира добър резултат на европейското, само че и да се запази за Олимпиадата, където да завоюва златния орден ", добави Павел Христов.

Пламен Братойчев бе запитан дали разделянето на две на националния тим въпреки всичко не е повлияло по някакъв метод на Насар.

" Причината националният тим да се раздели на две групи е, че се води подготовка на две места. От 3 до 23 януари бе плануван лагер на високопланинската база Белмекен, на който Карлос и Божидар Андреев, на който аз съм персонален треньор, отидоха. Но след случилото се в края на предходната година старши треньорът Иван Иванов (бел. р. - синът на Иванов - Иван Иванов-младши бе хванат с рушвет от 62 000 лева) реши да остане в София. Някои от момчетата взеха решение да останат с Иван, поради което се случи и това делене в тима. Европейското състезание за нас е една крачка към огромната цел, която е Олимпиадата. Надявам се този месец и Карлос, и Божидар да осъществят едни положителни резултати и съм сигурен, че в случай че го създадат, ще бъдат на стълбичката ", сподели Братойчев.

" Концентриран съм върху спорта, а не върху интригите. Надявам се те скоро да приключат, тъй като колкото и да ги пренебрегваме, това не е прелестно. Моят екип мисли единствено за спорта, тъй като концентрираме ли се на друго място, няма да имаме същите резултати. Радвам се от контузията към този момент няма и диря и се надявам повече да не ми се случва нещо сходно ", изясни Насар.

" Старая се да проследявам конкуренцията, доколкото това е допустимо. Но както те, по този начин и аз сме подготвени да дадем всичко от себе си. Те могат да ме изненадат, само че аз мога да ги изненадам още повече. Това прави надпреварата забавно за феновете, само че мисля, че мога да се оправя с всички трудности, стига да съм жив и здрав. Не възнамерявам офанзива на международния връх на това европейско състезание, само че този връх рано или късно ще бъде усъвършенстван. Разбира се, всичко зависи и от резултатите на другите щангисти и от ситуацията в залата ", сподели още международният рекордьор.

Той бе запитан и има ли вид да премине под непознат байрак и да подвига за друга страна.

" Изкушавали са ме с оферти от други страни, само че постоянно съм ги отказвал без планиране. Наскоро четох публикация, че след Олимпиадата съм щял да вървя в Бахрейн. Няма такова нещо. Казвам го в този момент, с цел да няма спекулации - нито съм приказвал с някого, нито съм бил покрай това да приема сходно предложение. Ще подвигам за България ", съобщи той.

Пламен Братойчев уточни, че с него са били водени диалози от страна на бахрейнската федерация, която " има предпочитание да направи дрийм тийм ", само че то е било отхвърлено.

" Стига да съм здрав и нашият спорт да остане в програмата на Игрите, мога да направя още две, още три Олимпиади след тази. Аз обичам този спорт и до момента в който мога, ще го упражнявам и ще давам най-хубавото от себе си ", сподели още Карлос Насар.

" От травмата ми насам се грижа самичък за подготовката си. Вече година проблеми не е ималко в това отношение и не мисля, че ще има. Все отново всичко е било съобразено с условията на федерацията и на треньорите ", добави щангистът.

Насар бе запитан и за връзките му със старши треньора на националния тим Иван Иванов или по-скоро неналичието на такива. Наскоро Насар сподели, че няма безусловно никакво предпочитание да работи дружно с олимпийския първенец от Барселона'92.

" Не е загадка, че сега не повеждам подготовка със старши треньора на националния тим. Отношенията ми с него могат да се възстановят чак след края на делото (за подкупа). Ако тези обвинявания към него се окажат правилни, което не го настоявам, това ще потвърди, че този човек не е заслужен да бъде треньор на националния тим, нито мой треньор, нито някой, който да излиза дружно с мен на надпревари. Аз не одобрявам нещата персонално, уповавам се и той да се отнася. Тук сме народен тим и сме пристигнали да прав
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР