Голямата битка на Северозапад за първото място беляза уикенда в

...
Голямата битка на Северозапад за първото място беляза уикенда в
Коментари Харесай

Спартак взе дербито на Северозапад, скандал на мач с Нефтохимик - Часът на Трета лига с гост Недялко Москов

Голямата борба на Северозапад за първото място беляза уикенда в аматьорския футбол. Спартак (Плевен) даде очевидна поръчка за завръщане в професионалния футбол, откакто победи с 1:0 като посетител Янтра (Габрово). Така, шест месеца откакто клубът направи радикални промени в структурата си и разгласи, че следва ново начало, наподобява, че този път нещата вървят в вярната посока.

В вярната посока върви и огромният любимец на Североизток - Спартак (Варна), който реализира победен триумф със 7:0 над Бенковски (Бяла). Футболистите на Енгибар Енгибаров не престават да следват водача Суворово, който има пет точки задатък на върха. На Югозапад Хебър (Пазарджик) продължава да поддържа удобния си задатък от девет точки пред втория Оборище (Панагюрище). По всичко проличава, че момчетата на Николай Митов към този момент мислят за професионалния футбол.

Не по този начин обаче стоят нещата на Югоизток, където, въпреки и по думите на спортния шеф на Нефтохимик да няма борба, първата позиция не Нефтохимик не е никога обезпечена. " Шейховете " не престават да имат задатък от три точки пред втория Созопол, като всички погледи са ориентирани към 30 март, когато на " Лазур " ще одобри дербито сред играчите на Диян Петков и Маргарит Димов.

Последният дуел на Нефтохимик - гостуването на Атлетик (Куклен), извоювано с 1:0, не мина без кавги, откакто вратарят на бургазлии Ферди Мюмюнов бе изпъден, откакто влезе в разпра с публиката на домакините. Кой и за какво предизвика стражът? Каква е истината за абсурда? Има ли действителна борба за първата позиция на Югоизток и за какво Нефтохимик стигна до аматьорския футбол? На тези, а и на доста други въпроси отговор даде спортният шеф на Нафтата Недялко Москов.

Северозападна Трета лига, XVIII кръг


Отборът на Спартак (Плевен) направи сериозна крачка към завръщането си в професионалния футбол, откакто завоюва дербито на XVIII кръг против Янтра (Габрово). Футболистите на Красимир Бислимов надделяха директния си съперник за първото място със страховит гол на ветерана Ивайло Раденцов. С триумфа плевенчани събраха 43 точки в актива си и дръпнаха с 5 повече пред габровци. Третият Вихър (Славяново) пък пропусна добра опция да се приближи до момчетата на Петър Кръстев, откакто стигна единствено до 0:0 като посетител на Първа атомна (Козлодуй).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Бдин (Видин) - Ком (Берковица) 1:1
Локомотив (Мездра) - Янтра (Полски Тръмбеш) 5:0
Янтра (Габрово) - Спартак (Плевен) 0:1
Академик (Свищов) - Локомотив (Дряново) 2:0
Трявна (Трявна) - Партизан (Червен бряг) 0:3
Левски (Левски) - Ботев (Луковит) 2:1
Севлиево (Севлиево) - Павликени (Павликени) 3:2
Първа атомна (Козлодуй) - Вихър (Славяново) 0:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ НА СЕВЕРОЗАПАД

Югозападна Трета лига, XX век

Лидерът в Югозападна Трета лига Хебър (Пазарджик) победи с 2:0 като посетител намиращия се в дълбока рецесия отбор на Балкан (Ботевград). С успеха футболистите на Николай Митов събраха 53 точки в актива си и резервираха дистанцията от девет точки до втория Оборище (Панагюрище). Тимът от " Орчо Войвода " надигра мъчно с 3:2 като посетител Беласица (Петрич). " Комитите " най-сетне се завърнаха на " Цар Самуил " и оптимално се опълчиха на директния преследвач на пазарджиклии.

Голямото дерби на кръга сред Пирин (Разлог) и Вихрен (Сандански) приключи без победител. Селекциите на Христо Джоджов и Здравко Лазаров не си означиха гол, като равенството даде опция на Сливнишки воин да излезе на трето място. Отборът от Сливница разгроми със 7:0 Ботев (Ихтиман) и събра 39 точки в актива си.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Балкан (Ботевград) - Хебър (Пазарджик) 0:2
Септември (Симитли) - Банско 1:1
Сливнишки воин (Сливница) - Ботев (Ихтиман) 7:0
Германея (Сапарева баня) - Чавдар (Етрополе) 2:3
Миньор (Перник) - Надежда (Доброславци) 0:0
Спортист (Своге) - Велбъжд (Кюстендил) 1:2
Беласица (Петрич) - Оборище (Панагюрище) 2:3
Пирин (Разлог) - Вихрен (Сандански) 0:0
Рилски състезател (Самоков) - Марек (Дупница) 0:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ НА ЮГОЗАПАД

Югоизточна Трета лига, XX кръг

Лидерът в Югоизточната Трета лига Нефтохимик (Бургас) записа трета поредна победа от началото на пролетния дял. Футболистите на старши треньора Диян Петков победиха мъчно с 1:0 като посетител коравия отбор на Атлетик (Куклен). С успеха “шейховете” резервираха задатъка си от три точки пред втория Созопол, който надделя със същия резултат Розова котловина (Казанлък) вкъщи.

Воденият от Борислав Караматев Марица (Пловдив) записа първи триумф тази пролет, откакто надигра с 1:0 третия Загорец (Нова Загорец). Така пловдивчани, които са и с мач по-малко, се приближиха на две точки зад момчетата на Мирослав Миндев. Черноморец (Бургас) на Радостин Кишишев пък разгромиха с 4:1 вкъщи Свиленград.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Миньор (Раднево) - Хасково 3:2
Марица (Пловдив) - Загорец (Нова Загора) 1:0
Гигант (Съединение) - Асеновец (Асеновград) 1:0
Димитровград - Садово 3:0
Карнобат - Борислав (Първомай) 2:1
Атлетик (Куклен) - Нефтохимик (Бургас) 0:1
Сокол (Марково) - Левски (Карлово) 3:0
Черноморец (Бургас) - Свиленград 4:1
Созопол - Розова котловина (Казанлък) 1:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ НА ЮГОИЗТОК

Североизточна Трета лига, XVIII кръг

Отборът на Спартак (Варна) записа елементарен триумф със 7:0 над Бенковски (Бяла) среща от 18-ия кръг на Североизточната Трета лига. Лидерът Суворово резервира досега удобния си задатък от пет точки пред огромния любимец Спартак, откакто през днешния ден надигра с 2:0 Тополи.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ КРЪГА

Спартак (Варна) - Бенковски (Бяла) 7:0
Калиакра (Каварна) - Хитрино 0:2
Локомотив (Русе) - Кубрат 1:0
Волов (Шумен) - Септември (Тервел) 1:1
Устрем (Дончево) - Ботев (Нови пазар) 5:2
Суворово - Тополи 2:0

ВРЕМЕННОТО КЛАСИРАНЕ В ГРУПАТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР