Голямата българска журналистка Нери Терзиева, която ни напусна наскоро и

...
Голямата българска журналистка Нери Терзиева, която ни напусна наскоро и
Коментари Харесай

Предлагат Нери Терзиева и Евгений Тодоров за почетни граждани на Пловдив

Голямата българска журналистка Нери Терзиева, която ни напусна неотдавна и сътрудника и неин брачен партньор Евгений Тодоров да бъдат удостоени с почетно поданство на Пловдив.

Такава самодейност поде регионалният шеф Йордан Иванов. Иванов е провел диалог за това с групата общински съветници от " Демократична България ", които поддържат концепцията и са се съгласили да внесат предложение в Общинския съвет, от който зависи решението, разгласи Иванов в профила си във фейсбук.

" Вярвам, че най-голямото благосъстояние за всеки град са неговите хора ", показва регионалният шеф.

И стимулира предлагането си:

" Евгений Тодоров е пловдивската енциклопедия от плът и кръв, надали има човек, който знае повече за града ни от него. Знанието, отношението, обичта към Пловдив, които той носи, са доста повече от историите, събрани сред кориците на книгите, които е написал и посветил на родното си място. Евгений Тодоров е и един от крепителите на публицистиката такава, каквато тя би трябвало да бъде - почтена и сериозна, поредна и задълбочена ".

Областният шеф дефинира като " евентуално просрочен акт " връчването на почетното поданство на Нери. Но добавя, че " това е дребна стъпка към това ние, градът и институциите му да отдадем признателността и почитта си към живота една почтена жена, извънреден експерт, човек и публицист с фина сензитивност, брачна половинка, майка ".

" Ако споделям, че Евгени ни води през светове, то би трябвало да кажа, че Нери бе един целия свят. Родена е във Велинград, само че огромна част от живота и професионалния ѝ път минаха в Пловдив, тя го носеше в сърцето си. Непрежалимата загуба на Нери ни накара да се обърнем и да си спомним разказите ѝ за Възродителния развой, за описа ѝ във кино лентата " Откраднати очи ". Нери ни учеше и продължава да ни учи с образеца си на великодушие, напомня ни, че търсенето на отговорност не следва да загражда позитивния прочит на света към нас. Нери Терзиева остава темел за свободата на словото, мерна единица за високи професионални стандарти ".

" Вярвам, че Евгений Тодоров и Нери Терзиева заслужават да бъдат почетни жители на Пловдив и за нас, пловдивчани, това ще е чест. Те са хора - светове ", добавя Иванов.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР