Голяма украинска делегация от министри и кметове, ръководена от първата

...
Голяма украинска делегация от министри и кметове, ръководена от първата
Коментари Харесай

Форумът в Давос започна при драконови мерки за сигурност. Зе...

Голяма украинска делегация от министри и кметове, ръководена от първата дама на Украйна Олена Зеленска, започва през днешния ден на Световния стопански конгрес в Давос огромна акция за лобиране за по-голяма помощ и доставки на оръжие от Запада.

" Ето за какво съм тук ", съобщи кметът на Киев, някогашният първенец по бокс в тежка категория Виталий Кличко, пред кореспонденти, когато го попитаха за нуждата от нова помощ. " Много е значимо да имаме персонална връзка ".

Зеленска ще приказва персонално във вторник на една от откриващите сесии, а брачният партньор ѝ ще приказва посредством видеовръзка на събития в границите на форума в сряда и четвъртък. Предвидено е да участват кметовете на няколко други града, в това число Николаев и Лвов, както и министрите на стопанската система, културата и цифровите технологии, което прави украинския екип една от най-големите национални делегации на събитието.

" В момента стопанската система в Украйна е изцяло разрушена, разрушена е инфраструктурата, опустошен е естественият живот на нашите жители ", съобщи Кличко пред кореспонденти на британски език. „ Войната е огромна покруса, тъй като Путин има болната концепция да възвърне руската империя. Ние живяхме в империята и не желаеме да се връщаме в Съюз на съветските социалистически републики. Виждаме бъдещето си като част от европейското семейство ", добави той.

Руските публични лица и бизнес водачи не бяха поканени в Давос, като за доста от тях по този начин или другояче важат забрани за пътешестване и наказания на Европейски Съюз.

Световният стопански конгрес в Давос, събиращ всяка година бизнес и държавни водачи, стартира в понеделник при драконови ограничения за сигурност.

След като през 2022 година той се организира напролет за първи път в историята поради Коронавирус рестриктивните мерки, тази година швейцарският курорт приема своите посетители както нормално - през зимата и със сняг.

Форумът ще продължи до 21 януари, а участниците се охраняват от полиция, бойци и жандармерия. Швейцарското държавно управление разположи над 5000 военни в поддръжка на локалните звена на полицията, а самолетите на Военновъздушните сили още веднъж са в бойна подготвеност в небето над Давос. Зоната е неразрешена за други полети.

На събитието ще участват 52 държавни и държавни ръководители, 56 финансови министри, 19 шефове на централни банки, 30 министри на търговията и 35 външни министри. Там ще са и шефовете на Организация на обединените нации, МВФ, СТО.

Предварителната стратегия допуска фокусиране на полемиките върху краткосрочните провокации като рискът от криза и гарантирането, че не напълно сполучливата световна битка против климатичните промени няма да ускори в допълнение енергийната рецесия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР