Голяма опасност дебне палавите софиянчета. Това стана ясно от снимки

...
Голяма опасност дебне палавите софиянчета. Това стана ясно от снимки
Коментари Харесай

Стоманено чудовище от 80-те години дебне палавите софиянчета! Ще стане ли скоро сакатлък?

Голяма заплаха дебне палавите софиянчета. Това стана ясно от фотоси на деца, които се катерят върху незавършен и на тип рисков градеж в столичния кв. „ Манастирски ливади”.
След бърза инспекция се оказа, че мястото е благосъстоятелност на Национален фонд „ 13 века България” и се охранява.

Сградата е заобиколена и от ограда, в която обаче не липсват дупки, през които да се мине гладко. Така всеки, който реши може безусловно безпроблемно да премине в охранявания обект.
 2111464519.jpg
Проверка на място открила, че охранителят на обекта спи, до момента в който децата играят рисковата си игра. Самият той си признава, че когато откри извършители вътре в загражденията не вика полиция.

„ Няма с тях да се разправям и им споделям да си вървят. Те са малолетни. Не мога да ги укори, да ги бия”, споделя той.

За жителите на околните блокове изоставеният градеж също е проблем.
 2111464522.jpg
Купът от стомана и бетон през днешния ден е бил умислен като красива постройка през 80-те години. Подобно на резиденцията тя е трябвало да приютява българите, които се прибират от чужбина у нас.

Елитът ни зад граница по този начин и не съумява да види мястото приключено. Въпреки че благодарение на фонда са построени обекти от национално значение като паметника на Съединението, постройката на музея „ Земята и хората” и други, планът тук е замразен.
 2111464520.jpg
От фонда признават, че не знаят какво да вършат със постройката. „ Най-добре в такива случаи да се постави една солидна мрежа, да се покрие целия обект, само че тя ще коства половината от парите, които са нужни да го разрушим”, изяснява изпълнителният шеф на фонда Митко Тодоров.

По думите му ще е най-добре в случай че се появи вложител, който да скапе постройката и благодарение на фонда да се построи нещо свястно.

Окончателно решение каква е ориста на постройката би трябвало да вземе Министерския съвет, обобщава bTV.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР