Голяма изненада на Пловдив поднесе местният депутат от ПП-ДБ Манол

...
Голяма изненада на Пловдив поднесе местният депутат от ПП-ДБ Манол
Коментари Харесай

Обрат! Манол Пейков с голяма изненада за Пловдив

Голяма изненада на Пловдив сервира локалният народен представител от ПП-ДБ Манол Пейков. Той разгласи, че няма да се кандидатира за кмет. Месеци наред под тепетата се говореше, че точно той ще играе за стола на Здравко Димитров. Депутатите от ПП-ДБ не отричаха информацията.

Сега самият Пейков заяви, че претендентът за кмет на Пловдив от ПП-ДБ ще бъде проф. Ивайло Старибратов.
-->
" Важно е да си дадете сметка, че – въпреки в профил да изглеждаме като (почти) монолитна политическа мощ – ПП-ДБ е комплицирана коалиция, състояща се от четири огромни и две дребни партии. Обединява ни общата ни цел да превърнем България в по-добро и по-справедливо място за живот. Преговорите с нашите съдружни сътрудници за това кои претенденти да издигнем на локалните избори бяха дълги, тежки и напоителни. Това беше една изцяло естествена (и здравословна, бих казал) битка на визии, на гледни точки, на характери, на упоритости (да, упоритостта несъмнено може да бъде и нещо потребно за един политик – изключително когато е отдадена на общото благо) ", написа Пейков в своя обява в обществените мрежи.

Той акцентира, че неговата групировка " Да, България " твърдо е подкрепяла кандидатурата му до последно.

" Уви, не успяхме да убедим сътрудниците си от обединението (някои от които ме познават малко едностранчиво – на първо място в светлината на парламентарното ми " биткаджийство " ), че към сегашния миг точно моята кандидатура би била най-удачното решение за явяване на кметските избори в Пловдив ", споделя Пейков.

От друга страна депутатът разказва сътрудника си проф. Старибратов като " човек с добра известност и солидна биография, чиято удивителна фамилна история е обвързвана с Пловдив от повече от две епохи ".

Пейков разяснява още:

" Не зная дали проф. Старибратов има по-добри шансове от мен да стигне до балотаж и да завоюва кметското място.... В новия си съдружен формат, ПП-ДБ има изцяло действителен късмет да вкара в новия общински съвет от три до четири пъти повече съветници (между 12 и 16 души). Което в действителност би могло да промени играта на пловдивски терен – и да врътне кранчето на голяма част от отявлените корупционни течове, присъщи за актуалното ръководство ", написа още Пейков.

Проф. Ивайло Старибратов е математик с 11 години стаж като преподавател и още 13 години като шеф на Математическата гимназия в Пловдив. Той е потомък на известната пловдивска фамилия от 1811 година насам.

" Подкрепям безусловно кандидатурата на проф. Старибратов за кмет на Пловдив. Призовавам ви с религия и възторг да подкрепите листата за Общински съветници на ПП-ДБ на локалните избори, водена от прелестната и всеотдайна Веселина Александрова ", споделя още Пейков в обявата си. Той ще се включи в листата на ПП-ДБ на " знаковото " последно 51-во място, " с цел да потвърдя и на процедура своята поддръжка ".

Ако бъде определен за общински консултант, Пейков към този момент е направил своя избор:

" Дори и да получа задоволително преференции, с цел да разместя листата, на този стадий имам намерение да остана в Парламента, насочвайки напъните си през оставащото (бог знае какъв брой дълго) време в обсъждане, подготовка и внасяне на Закон за Пловдив – който един път вечно да реши казуса с тежките и отколешни административни разделения, разсичащи града ни като самурайски меч и пречещи на развиването му ".

Той показва още, че ще подари 5000 лв. за акцията на ПП-ДБ в Пловдив, тъй като тя " има отявлена потребност от тях " и тъй като " думите на един човек постоянно звучат по-убедително, когато са подкрепени и с финансови причини ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР