Голяма френска компания отваря мегазавод у нас. Това е компания

...
Голяма френска компания отваря мегазавод у нас. Това е компания
Коментари Харесай

Голяма френска компания отваря мегазавод у нас: Търси да наеме стотици работници!

Голяма френска компания отваря мегазавод у нас. Това е компания за произвеждане на автомобилни елементи, която започва свое произвеждане в Стара Загора, оповестява divident.eu. Групата е основана през 1972 година и понастоящем има 9500 чиновници в 37 индустриални производства и 7 представителства в 21 страни на 5 континента по света.

Тя създава охлаждащи механизми, в това число прилежащите им тръби, клапани и датчици. Занимава се и с усъвършенствания в потреблението на горива – клапани за регулация на разхода, противоположни клапани, датчици за температура и налягане.А също и с усъвършенствания за спирачната успеваемост на автомобила – механизми за ръководство на отрицателното въздушно налягане при ръководството на волана; въздуховоди – турбовъздуховоди и тръби за мръсни газове; усъвършенствания в утилизирането на масло – глави на цилиндри, намаляващи изпарението на масло; чистачки – резервоари за чистачки и помпи; системи за понижаване на нездравословното влияние върху околната среда;механизми в автомобилните порти.

Собствениците от френската компания са закупили постройката и сега са в развой на монтиране на нови машини и наемане на работна ръка. Търсят се хора с техническо обучение и машинни оператори.

По данни на Община Стара Загора в „ Аквел “ Стара Загора ще бъдат наети 400 души. Компанията кандидатства за вложител „ Клас А “. Постепенно ще се усилват наетите хора. Това е първото произвеждане на компанията „ Аквел “ в България.

Сред клиентите на групата са автомобилни производители като: Mercedes, BMW, Nissan, Citroen, Volvo, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Mini, Ford, Daimler Truck, Peugeot и други.

„ За нас е значимо, че такава огромна, одобрена компания избра Стара Загора. Съдействахме им при намиране на мястото за произвеждане. Разширяването на производството на „ Аквел “ в Стара Загора е подбудено от повишаване на поръчките от страна на клиентите им. “, сподели началникът на отдел „ Инвестиции “ в Община Стара Загора Росица Райкова.

 

Източник – Блиц

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Бизнес

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР