Голяма е вероятността Ливърпул да може да домакинства на “Анфийлд”

...
Голяма е вероятността Ливърпул да може да домакинства на “Анфийлд”
Коментари Харесай

Почти сигурно ще разрешат на Ливърпул да спечели титлата на Анфийлд

Голяма е вероятността Ливърпул да може да семейства на “Анфийлд” в шампионския си дуел след подновяването на сезона в Премиър лийг. Решението за това ще би трябвало да бъде взето от градските управляващи на Ливърпул, а не от държавното управление. Тимът на Юрген Клоп се нуждае от единствено 6 точки, с цел да вдигне купата след три десетилетия пауза. Покрай полемиките за изискванията, при които ще се организират срещите след рестарта, се обсъждаше така наречен “рискови” мачове да се играят на неутрални игрища. Става дума за срещи, за които има опасения, че почитатели ще се струпват в региона на стадионите, откакто по този начин или другояче нямат право да влизат вътре.  В Англия позволиха Фаза 3, предложиха даже във футбола да се съблюдава отдалеченост на терена
Потенциалният шампионски дуел на мърсисайдци е във втория кръг след подновяването - домакинство на Кристъл Палас. Този мач беше включен в работен лист за изиграване на безпристрастен стадион тъкмо поради боязън от струпване на хиляди ентусиасти на “червените”, които биха желали да изживеят пълноценно паметния момент. Сега обаче държавното управление делегира на всяка градска администрация правото да взема решение дали дадена среща би трябвало да бъде местена на неутрално игрище.

В преценката присъединяване ще вземат съветници към общината, полиция, здравни специалисти и представители на футболния клуб. По тази причина “Мирър” твърди, че няма съвсем никакъв късмет те да решат, че този мач не би трябвало да се състои на “Анфийлд”. Все отново всичко това минава през някакви гаранции от ентусиастите, че няма да нарушават разпоредбите за съблюдаване на отдалеченост.

Интересно е обаче да забележим какво решение ще бъде взето за градското дерби сред Евертън и Ливърпул, което е още в първия кръг.

В четвъртък клубовете в Премиър лийг към този момент взеха решение, че шампионата се възобновява на 17 юни.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР