Голяма част от обществото не намира свое представителство сред основните

...
Голяма част от обществото не намира свое представителство сред основните
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Голяма част от обществото не намира свое представителство сред основните политически сили

„ Голяма част от обществото не намира свое посланичество измежду главните политически сили. Не се обрисува скоро да има предварителни парламентарни избори. “ Това разяснява политологът от „ Тренд ” Димитър Ганев.

„ Няколко месеца имаме доста сходна картина, данните съвсем не мърдат. Това е не тъй като няма динамичност в политическия развой, а, тъй като тя не се вижда по метода, по който се чака. Виждаме, че има отдръпване на част от хората от изборния развой. Ако през днешния ден се проведат парламентарни избори, интензивността ще бъде даже по-ниска от тази през април. А тя беше съвсем рекордно ниска. Това значи, че огромна част от обществото не намира свое посланичество измежду главните политически сили ”, разясни Ганев.

По думите му има доста въпросителни към възможния план на президента.

„ Кога, по какъв начин, той ли ще е начело, с други хора ли? Няма по какъв начин да отговорим на тези въпроси към днешна дата ”, разясни политологът.

Голяма част от обществото не намира свое посланичество измежду главните политически сили

Изследването демонстрира още, че няма съществено очакване у българите за смяна в ръководството след ротацията на министър председателите.

„ Пеевски стана доста деен още през цялото време на „ сглобката “. Движение за права и свободи закупи нова роля. Той се опита да се нарежда като представител, водач на обществото ”.

„ Сглобката нападна президента от доста време. Той е нужната комфортна цел, откакто те се сдобриха между тях. Господин Пеевски може да изнесе тази офанзива “. Това сподели политологът Първан Симеонов, напомня SafeNews.

Той уточни и други вероятни линии на размишление по отношение на протичащото се на политическата сцена.

Радев е най-рейтинговият състезател в страната, подсети Симеонов.

„ Понякога е имиджово комфортно да имаш тъкмо подобен съперник, който в годините беше демонизиран. Когато се срещат такива съперници – единият, от които няма какво повече да губи, а другият има доста, тъй като има много висок рейтинг, то тогава президентът е уязвимият. Имаме обстановка, в която президентът Радев се изправя против мощен съперник, само че е в по-удобна позиция от позиция на публичната известност. Нещо повече – той е в комфортна позиция от позиция на прословутата ниша за партия, за която всички приказват “.

Президентът е в стратегически мощна позиция, заключи Първан Симеонов.

Той изясни, че в случай че продължава борбата на тези два лагера, по-умереният в болшинството си българин ще презре и двете крайности.

„ Тук идва късмет за Борисов, който през днешния ден се вживя в ролята на центрист, на рефер. Тази роля на центрист ще се оспорва в идните месеци и години. Радев е един претендент за центрист, Борисов е обичаен в тази ниша и ще се мъчи да си я върне. Един от новите претенденти за центрист ще бъде Пеевски. Тази борба може да има и стратегическо измерение “.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР