Голяма част от медицинските специалисти години наред препоръчват да се

...
Голяма част от медицинските специалисти години наред препоръчват да се
Коментари Харесай

Кафето намалява риска от аритмия

Голяма част от медицинските експерти години наред предлагат да се заобикаля пиенето на кафе при съществуването на сърдечно-съдови проблеми. В последно време обаче наблюденията на учените демонстрират, че това разбиране може да е неправилно. Учените предлагат да се следят хората и по отношение на това да се реши дали има отражение или не пиенето на топлата напитка върху появяването на някакви признаци.

Ново проучване, отдадено на това по какъв начин количеството и типа кафе въздейства на риска от аритмия, сърдечно-съдови болести и смъртност, се появи в края на септември тази година. То открива, че пиенето на 2-3 чаши кафе води до снижаването му. Така излиза наяве, че при сърдечно-съдови болести не е наложително да се отказвате от кафето.

Други проучвания от тази година също демонстрираха, че пиенето на кафе може да бъде потребно, тъй като се понижава риска от смъртност и този от увреждане на бъбреците с 23%. Новото проучване е оповестено в European Journal of Preventive Cardiology, оповестява Труд.

Изследват се данните на 449 000 души, включени във Биобанката на Англия. Те са за интервала от 1 януари 2006 година и 31 декември 2010 година Възрастта е от 40 до 69 години.

При записването си участниците не са имали проблеми със сърдечно-съдовата система. Те сами са давали информация какъв брой чаши кафе са пиели дневно. Установява се, че 44,1% от участниците са пили разтворимо кафе, 18,4% смляно и 15,2 % безкофеиново кафе. 22,4% не са консумирали кафе и тяхната група е послужила за съпоставяне. Взети са поради фактори, които са рискови във връзка с появяването на сърдечно-съдови проблеми, като възраст, пол, консумация на алкохол и чай, високо кръвно налягане, обструктивна сънна апнея и тютюнопушене.

Резултатите от наблюденията демонстрират, че хората, които са пиели кафе, без значение от типа му, са посочили по-нисък риск от сърдечно-съдови болести и гибел, спрямо тези, които не са пиели. Като става дума за 2-3 чаши кафе дневно, не повече. Оказва се, че те оказват въздействие и понижават риска и от появяването на аритмия, което е несиметричен, прекомерно муден или бърз темп на сърцето. Това се изяснява с въздействието на кофеина, защото при пиенето на безкофеиново кафе не се виждат такива резултати. Предполага се, че повода е в резултата на кофеина върху аденозиновите рецептори. Сърцето бие ритмично, с цел да циркулира кръвта из цялото тяло. Аденозинът, който се създава от тялото, съкратява рефрактерния интервал на сърцето и покачва риска от аритмии. Така се получава, че блокирането му от кофеина, защищава сърцето.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР