Голяма част от изявленията наИван Гешев и Борислав Сарафов засягат

...
Голяма част от изявленията наИван Гешев и Борислав Сарафов засягат
Коментари Харесай

Демерджиев: Голяма част от изявленията на Гешев и Сарафов засягат корупционни действия на магистрати

Голяма част от изказванията на Иван Гешев и Борислав Сарафов засягат к орупционни дейности на магистрати. До момента способени да проверяват магистрати са единствено следователи.

Моето предложение е и ГДБОП да може да проверява магистрати, с цел да има по-голям надзор. Има производства в прокуратурата, които извънредно доста се бавят. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание Демерджиев, който бе изслушан от депутатите по отношение на изнесената от основния прокурор Иван Гешев и заместник-главния прокурор Борислав Сарафов информация за целеустремено и противоправно закъснение на наказателни производства. 

Демерджиев посочи, че когато е встъпвал в мандата си на 2 август е имало голям брой забавени случаи. „ Най-значимите са най-малко 8 в Главна дирекция Национална полиция, Главна дирекция за битка с проведената престъпност 15 случая, а в регионалните дирекции случаите, които са ми подадени досега са 75.

Според мен това са прекалено много случаи и тук не попадат преустановяване на наказателни производства със странни претекстове “, разяснява Иван Демерджиев.

„ След диалози с прокуратурата част от тях се задвижиха, само че не всички. Днес има производства, които извънредно доста се бавят, а други са прекъснати “, посочи още той. „ Един от най-хубавите способи да се бори корупцията е публичността, по тази причина мисля, че актовете и претекстовете на прокурора би трябвало да бъдат обществени в техния уебсайт.

Това ще дисциплинира значително прокурорите, когато завършват дадени случаи, които са с огромен публичен интерес “ , предложи вътрешният министър.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР