Голяма част от хората страдат от предиабет без да го

...
Голяма част от хората страдат от предиабет без да го
Коментари Харесай

Типове храни, които намаляват естествено кръвната захар

Голяма част от хората страдат от предиабет без да го знаят. Това съществено здравословно положение може да докара до доста нараснал риск от инсулт, инфаркт, диабет в идващите 5 до 10 години.

Предиабетът е положение, при което равнищата на кръвната захар са високи, само че не задоволително, с цел да се диагностицира като в действителност диабет. При някои пациенти се следи наднормено тегло, нараснал серумен инсулин в кръвта поради устойчивостта на клетките към него. Той не може да навлезе в тях и да спомогне за преобразуването на въглехидратите в сила.

При други хора панкреасът не е в положение да отдели задоволително инсулин, с цел да обработи глюкозата, поради което тя се натрупва в организма.

Добрата вест е, че предиабетът е обратимо положение. С подобаващите промени в метода на живот той може да бъде овладян.

Кои са главните механизми, с които да предотвратите предиабета?

Яжте на всеки 3 до 6 часа

Честото хранене в доста дребни количества спомага за управление на равнищата на кръвната захар и предпазването от внезапните скокове в стойностите.

Балансирайте порциите

От огромно значение са количеството и типа хранителни субстанции, които приемате да са в несъмнено съответствие.

Изключете модифицираните меса и сладкиши, както и наситените мазнини. Наблегнете на фибрите и потребните скотски и растителни протеини като кафяв ориз, киноа, зърнени храни, бобови храни, постно месо без тлъстини, риба, амарант.

Не консумирайте или хапвайте в напълно дребни количества паста, самун, бял ориз, картофи. Ако въпреки всичко ги консумирате, гледайте да добавите фибри към тях, с цел да не позволите на кръвната захар да скочи внезапно.

Яжте по-обилните си порции рано денем

Така тялото ви ще има време да ги обработи и да ги метаболизира вярно, до момента в който се движите и сте дейни денем. С придвижване на деня храненето би трябвало да става във все по-малки количества и да е с лека храна.

Пийте доста вода

Водата оказва помощ за положителната хидратация, както и за обработка на въглехидратите в тялото.

Движете се доста

Не единствено храната, която приемате, е значима за контрола на кръвната захар. Колкото повече се движите, толкоз повече сила изразходвате. А тя се добива от разграждането на въглехидратите. Освен това придвижването подтиква по-добрата инсулинова сензитивност на клетките. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР