Голям спад в доставките на руски газ за Европа обеща

...
Голям спад в доставките на руски газ за Европа обеща
Коментари Харесай

Голям спад в доставките на руски газ за Европа

Голям спад в доставките на съветски газ за Европа даде обещание съветският вицепремиер Александър Новак.

Доставките на съветски газ за Европа през 2023 година ще бъдат с две трети по-ниски, в сравнение с през 2021 година Това съобщи вицепремиерът. Той съобщи, че Русия търгува с тези първични материали главно в рубли, юани, дирхами и рупии.

“Руският газ е на ниска цена, благонадежден. Да, размерите са намалели. Сега се доставят доста по-малко количества, в сравнение с преди. С две трети ще намалеят размерите в края на тази година спрямо 2021 година ” Това сподели вицепремиерът на Руската енергийна седмица в изявление за арабската RT.

Александър Новак съобщи също, че доставките на нефт сега са се нормализирали.  Отстъпката на съветския недопечен нефт е 11-12 $ за барел по отношение на котировките на главните марки.

 

“Договорихме се с нашите другарски страни за нови пазари и за присъединяване на компании, тъй че в този момент има огромна конкуренция за нашия артикул ”, добави той.

Международната икономическа организация (МАЕ) предвижда 65% спад на доставките на съветски газ за Европейски Съюз до края на 2023 година Анализаторите на организацията считат, че добивът на природен газ в Русия в края на годината може да спадне до най-ниското си равнище от 2009 година насам.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР