Голям пожар продългжава да бушува в района на Долно село,

...
Голям пожар продългжава да бушува в района на Долно село,
Коментари Харесай

5 пожара горят в Кюстендилско

Голям пожар продългжава да бушува в региона на Долно село, община Кюстендил. Огънят е обхванал 4 махали.

Част от хората са евакуирани. Гори постройката на остарялото учебно заведение, а единствено на няколко метра от нея е и постройката на кметството. В момента пожарникарите пробват да предотвратят прехвърлянето на огъня към него. Има двама потърпевши от задушливата миризма. Те са били откарани в болничното заведение в Кюстендил. По информация на Българска национална телевизия положението им е устойчиво.

В момента горят сред 10 и 15 къщи на разнообразни места в селото - част от тях са обитаеми, друга част - не. Заради мощния вятър, който е бушувал до късния следобяд през днешния ден, огънят бързо се е разнесъл и е обхванал близката гора. Горят общо към 400 декара.


 Пожар изпепели 15 къщи в Долно село, две дами са в болница Пожар изпепели 15 къщи в Долно село, две дами са в болница
Огромен пожар бушува в Кюстендилското Долно село. Изпепелени са най-малко 15 къщи. Ситуацията е сериозна, предава Нова телевизия. Огънят е...

Огънят гори на пет  фронта, като пожарникарите обясниха, че единствено един от тях е овладян и локализиран. Кметът на селото описа, че евентуалната причина за пожара са преплетени електрически жици, които са се допрели. Уточни, че това се случва за четвърти път и провокира пожари. Подавали са и преди този момент сигнали до електроразпределителното сдружение.

На място има и ловни дружинки, доста доброволци и горски чиновници. За на следващия ден се прави организация да дойдат още горски и от София, и от Благоевград, и от Кюстендил.

6 къщи са изгорели по-рано денем в село Гърбино, още веднъж в Кюстендилска област. Други седем са избавени. В момента има огромен пожар в Сърбия, по тази причина ще бъде изпратен екип в кюстендилската община Трекляно, който да реагира, в случай че огънят навлезе на българска територия.

" В момента обстановката е тежка, сътрудниците са на терен. Изгорели са по първични данни сред 10 и 15 къщи, както и постройката на бившето учебно заведение. В момента сътрудниците охраняват постройката на кметството и угасяват учебното заведение, както и предотвратяват южния фронт на пожара към махалата и към село Преколница. За село Преколница няма заплаха. Засега няма заплаха за други обитаеми места. Гражданите са предизвестени. Първоначално е имало две потърпевши дами, които са закарани в незабавен център. Няма заплаха за живота им, те са към този момент добре ", сподели началникът на пожарната за обстановката в Долно село.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР