Голям пожар гори в склад за пластмасови отпадъци в хърватския

...
Голям пожар гори в склад за пластмасови отпадъци в хърватския
Коментари Харесай

Голям пожар в склад за пластмасови отпадъци в Хърватия, жителите не бива да стоят на открито

Голям пожар гори в склад за пластмасови боклуци в хърватския град Осиек, оповестява хърватската национална телевизия ХРТ. Жителите на града са предизвестени да не остават за дълго навън поради замърсяването на въздуха.

Пожарът е избухнал малко след среднощ в открит склад на предприятието Drava International. Няколко хиляди квадратни метра пластмасови боклуци с височина пет метра са в огън. Пожарът е обхванал и индустриален обект на предприятието.

Пожарникари и доброволци се пробват да локализират пожара. Заради излагането на пожарникарите на високата температура незабавна помощ се е присъединила на терен на няколко пъти. Няма ранени, показва Българска телеграфна агенция.

„ Преди няколко часа стартира да духа на юг, в посока Осиек. Продължава да стои рекомендацията за всички и изключително за хора с респираторни проблеми да стоят навън допустимо минимум и да не проветряват затворените пространства. Всички могат да отидат на работа, децата могат да отидат на учебно заведение с минимално оставане навън “, уточни началникът на щаба на гражданската отбрана Драган Вулин.

Причината за възникването на пожара към момента не е известна, а образователните часове в южната част на града са анулирани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР