Голям общ спад на мигрантските потоци през четирите основни маршрута

...
Голям общ спад на мигрантските потоци през четирите основни маршрута
Коментари Харесай

43% общ спад на мигрантските потоци към ЕС, но и ръст с 3/4 на влезлите по суша през Турция отчете Фронтекс

Голям общ спад на мигрантските потоци през четирите съществени маршрута към Европейския съюз регистрира европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс. Въпреки това има съществено нарастване на миналите сухоземните граници с Турция , предизвестява организацията.

За първите седем месеца на 2018 г. нелегалните пресичания на границата през четирите съществени маршрута към Европейския съюз са с 43% по-малко от предходната година, главно с помощта на понижението на мигрантския напън към централносредиземноморския маршрут.

Общият брой на миналите границата на Европейски Съюз е към 73 500. През юли те са били с 18% под направените същия месец на 2017 година - близо 14 900.

Западно Средиземноморие

23 100 мигранти са употребявали западносредиземноморския път, с цел да стигнат до Европейски Съюз. Те са повече от два пъти повече от предходната година.

Достигналите крайбрежията на Испания са четири пъти повече по отношение на м. година - близо 8000. Най-много мигранти са влезнали в страната от Мароко, Гвинея и Мали.

Западносредиземноморския път са употребявали над 3/4 от пристигналите от Субсахарска Африка.

Източно Средиземноморие

През юли броят на незаконните мигранти, употребявали източносредиземноморския път, е към 4000 - с към 17% по-малко от юни. Намалението тук е породено от обстоятелството, че " през последните месеци от ден на ден мигранти пресичат сухоземните граници с Турция " , пишат от Фронтекс. Общият им брой през първите седем месеца е нараснал с 3/4 до към 29 500, оповестява още службата.

По този път идват най-вече хора от Сирия и Ирак, демонстрират данните за седеммесечието. Афганистанската група е най-многобройната през юли.

Централно Средиземноморие

Броят на мигрантите, пристигнали в Италия посредством централносредиземноморския път през юли са намалели до към 1900, с 83% по отношение на 2017 година

Общият брой на мигрантите по този път през първите 7 месеца на 2018 година е понижен почти на 18 200, с 81% под броя им през същия интервал на 2017 година

През него пристигат най-вече тунизийци и еритрейци - общо те са повече от 1/3 от засечените мигранти.

Западни Балкани

Основният миграционен маршрут в Западните Балкани - от Сърбия до Унгария и Хърватия - продължава да се употребява от дребен брой незаконни мигранти, се отбелязва Фронтекс. Въпреки това паралелен маршрут през Албания, Черна гора и Босна и Херцеговина, както и от Сърбия към Босна и Херцеговина, изпитва все по-голям миграционен напън.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР