Голове на Марко Ройс и Тони Кроос помогнаха на световния

...
Голове на Марко Ройс и Тони Кроос помогнаха на световния
Коментари Харесай

Ройс и Кроос спасиха Германия от позорно отпадане


Голове на Марко Ройс и Тони Кроос помогнаха на международния първенец Германия да не отпадне сензационно още в груповата фаза на Мондиала в Русия. На стадион “Фищ ” в Сочи Германия сътвори поврат и победи Швеция с 2:1 в среща от група F. Шведите поведоха с гол на Ола Тойвонен в 32-ата минута, Германия изравни посредством Марко Ройс при започване на второто полувреме, а в спомагателното време на мача непримиримите немци стигнаха до цялостен триумф с гол на Тони Кроос от директен свободен удар.

Двубоят стартира с предстоящ напън на германците, които сътвориха добра опция и суматоха в наказателното поле на съперника още в третата минута, само че всичко приключи със единствено корнер в интерес на настоящите първенци.

В 13-ата минута след неточност на Антонио Рюдигер и бърза контраофанзива на скандинавците Маркус Берг се озова очи в очи с вратаря на немците Мануел Нойер, не съумя да насочи удар и претендираше, че е бил фаулиран от Жером Боатенг, само че съдията не почете претенциите му. Телевизионните повторения демонстрираха, че Боатенг в действителност блъска Берг в гърба, само че дузпа по този начин и не бе отсъдена. Защитникът на Челси Рюдигер през днешния ден записа 25-ия си мач за немския тим и дебютен на международни финали.

В 30-ата минута в състава на Йоахим Льов бе осъществена насилствена промяна и получилият контузия след шут с бутонките в лицето Себастиан Руди отстъпи мястото си на Илкай Гюндоган. Две минути по-късно Швеция осъществя втория си късмет в дуела - топката бе отнетата от Тони Кроос и бързо трансферирана в пеналта на съперника, а Ола Тойвонен трансферира Нойер и даде преднина на тима си. В 39-ата минута отдалечен удар на Гюндоган затрудни Робин Олсен, който обаче съумя да опази вратата си суха. В последната минута от полувремето Берг затрудни оптимално Нойер, само че стражът на немците сподели класата си и мазета топката. Така “Тре кронур ” се отдръпна на почивката с гол преднина и Германия се нуждаеше от наложителен поврат през вторите 45 минути, с цел да не отпадне безславно още в груповата фаза.

Футболистите на Яне Андерсон през първите 45 минути демонстрираха, че на този Мондиал никой не изпитва боязън от по-именития си противник, даже и в дуел против международния първенец. Втората част обаче стартира по желан метод за Бундестима, който изравни в 48-ата минута с гол на Марко Ройс с коляно. 29-годишният Ройс поради контузия пропусна предходното Световно състезание в Бразилия, а в първия мач на настоящия Мондиал влезе като запаса.

Неговият гол постави завършек на серия на шведския вратар Олсен без позволен гол. За след това той бе вадил топката от мрежата си на 10 октомври предходната година в среща с Холандия, а серията му продължи 548 минути.

След час игра Ройс още веднъж бе изтърван от шведската защита и опита удар с пета, който не се получи. В 82-ата минута Жером Боатенг получи втори жълт картон за излишно нарушаване и остави тима си с 10 души на терена. Юлиан Брандт се появи в игра в 87-ата минута и малко по-късно можеше да донесе успеха на тима си, само че ударът му срещна страничната греда. Дори с човек по-малко Германия съумя да направи цялостен поврат с гола на Кроос и в този момент всичко в тази група ще се реши в заключителния трети кръг, в който тимът на Льов ще играе с новобранеца Южна Корея, а Швеция с Мексико. “Ацтеките ” са първи в група F с цялостен актив от 6 точки, Швеция и Германия имат по 3, Южна Корея - 0. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР