Големият скандал с мен е, че държавен служител си позволи

...
Големият скандал с мен е, че държавен служител си позволи
Коментари Харесай

Свиленски: Паметникът на съветската армия ще бъде нарязан, не демонтиран

Големият скандал с мен е, че държавен чиновник си разреши в центъра на София да упражни експанзия, хулигански прояви, по отношение на депутат. Докато аз говорех със зам.-областният шеф, той натискаше оградата върху мен, откакто към този момент ми бе наранил ръката. Това се вижда в някои фотоси, има и очевидци, измежду които и полицейски чиновници. Аз съм пуснал тъжба в полицията, извадил съм си здравно и по правосъден ред ще му бъде потърсена отговорност. Това съобщи депутатът от Георги Свиленски по време на брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Повод за думите му стана почналият през днешния ден ремонт на Паметника на руската войска, при който се стигна до сдърпване.

По думите му порязването на ръката му е станало, откакто служителят се ускорява от няколко метра и го избутва посредством оградата, която се стоварила върху него.

„ Този кран, който е закаран там, няма никакъв документ, той е противозаконен и следва да бъде изпратен различен. Идеята паметникът да бъде демонтиран няма по какъв начин да се извърши и най-вероятно той ще бъде нарязан, тъй като няма техника, която да може да го смъкна. Срокът за това е до петък “, заяви още Свиленски.

„ Няма никаква информация, единствено една ограда и полиция, която го прави. Предприели сме дейности за тези самоуправства “, разяснява депутатът от.

„ Ако паметникът беше рисков щеше да бъде дадена публичност по-рано и да се обследва, а не да се прави по нощите. Трябва ли този монумент да се маха? Той е част от историята ни. Ние сме срещу това и ще се борим с всевъзможни средства “, сподели още представителят на.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР