Големият сблъсък е факт! Отборът на ЦСКА-София излиза срещу Левски

...
Големият сблъсък е факт! Отборът на ЦСКА-София излиза срещу Левски
Коментари Харесай

ЦСКА-София и Левски в битка на полуфиналите

Големият конфликт е реалност! Отборът на ЦСКА-София излиза против Левски в полуфиналите за Купата на България. Това дефинира жребият в Парк-хотел " Витоша " в София. В първия дуел " алените " ще бъдат домакини, а " сините " одобряват отбора на Стамен Белчев в срещата-реванш. Двата конфликта ще бъдат на стадион " Васил Левски ".

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) е хазаин на Славия в другия полуфинал, а " белите " ще бъдат домакини на реванша.

Първите дуели ще се изиграят на 13/14 март, а реваншите са на 10/11 април 2018 година. Финалът за Купата е на 9 май, като ще се играе на стадион " Васил Левски ". Символичен хазаин ще бъде спечелилият от първата полуфинална двойка сред Ботев и Славия.

Жребият беше цялостен, като първо бе изтеглен Ботев (Пловдив), а след него Славия, което значеше единствено едно - " сини " и " червени " ще влязат в борба за място на финала. Определян като край преди финала. Единственото неразбираемо беше кой ще бъде хазаин, само че идната топка бе с името на ЦСКА-София, което означаваше, че в първата среща Сектор " А " на Националния стадион ще бъде напълно червен.

" Сините " ще имат леко преимущество, че се водят домакини на реванша в борбата, която ще се реши в най-малко 180 минути. " Добър чоп. Разчитаме на опита на Делио Роси. Финал преди финала, който желаеме да спечелим. Няма да имаме искания, мачът да е на " Герена ", защото правилникът на БФС не го разрешава ", разгласи основният управител на отбора Асен Букарев, който одобри умерено този чоп.

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев се зарадва, че " алените " излизат в двоен конфликт против Левски. " Исках Славия, само че като видях моето момче Букарев, който дебютира при мен, взех решение да си пожелая Левски. Всички почитатели от няколко дни ми приказват, че желаят Левски. Ето в този момент би трябвало да са доста удовлетворени ", показа с усмивка треньор №1 на ХХ век.

През този сезон двата отбора приключиха 2:2 в най-посетената среща от вътрешния шампионат през този век, когато над 25 000 фенове се стекоха по трибуните.

В Ботев пък мечтаят за втори следващ край " Доволни сме, откакто се разминахме с Левски и ЦСКА ", показа основният управител на " жълто-черните " Асен Караславов.

От най-стария столичен клуб също останаха удовлетворени, защото във втората среща са домакини в София и към този момент в клуба мечтаят за първи край от 2010 година, когато отстъпиха с 0:1 от ЦСКА.

Полуфиналите:
13/14 март
Ботев (Пловдив) - Славия
ЦСКА-София - Левски
10/11 април
Славия - Ботев (Пловдив)
Левски - ЦСКА-София

Финал - 9 май
Ботев/Славия - ЦСКА-София/Левски

Най-лесно четвъртфиналите преодоляха “канарчетата ”. Отборът на Николай Киров разгроми Литекс с 5:0. Левски също нямаше особени проблеми и отстрани Дунав (Русе) като посетител с 2:0. Славия се наложи с 3:1 над Етър във Велико Търново, а в огромното дерби ЦСКА-София изхвърли от шампионата Лудогорец след победа с 2:1 след продължения на “Българска войска ”./sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР